27.1.2014

NAIAS 2014 – Terveisiä Detroitista

Kuva Petri Munukka ja Vesa Eskola
Mercedes-Benz C-sarja oli Suomeen tulevista uutuuksista tärkein. Lisää tilaa, ilmajousitusvaihtoehto ja ylellisempi sisustus lupaavat hyvää. Alentuneiden päästöjen ja autovero-osuuden ansiosta hintojen odottaisi säilyvän vanhan mallin tasolla.

North American International Auto Show esitteli amerikkalaiseen tapaan mallivuoden 2015. Suomeen näistä uutuuksista rantautuu vain ripaus.

Amerikkalaiset autojätit ovat vasta nyt toipuneet viiden vuoden takaisen finanssikriisin  aiheuttamasta ahdingosta. Tulokset ovat olleet plussalla jo pari vuotta, mutta nyt rahaa on jäänyt myös uusien mallien kehittelyyn. Tuoreet mallit, pihimmät moottorit ja uudet elektroniset avustimet lisäävät asiakkaiden ostointoa.

Kysyntä kasvaa kohisten, vaikka pyyntihintoja hivutetaan koko ajan ylemmäs. Myös Detroitin automessujen käytäville riitti innostuneita vieraita viime vuosia enemmän, nythän esitellään jo mallivuoden 2015 uutuudet amerikkalaiseen tapaan. Meille jenkkiuutuudet jäävät entistäkin vieraammiksi, kun myös Jeepin ja Chryslerin maahantuonti loppuu.

Näyttelyn parhaat palat esitellään oheisessa kuvagalleriassa.

Teksti: Petri Munukka Kuvat: Petri Munukka ja Vesa Eskola

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat