21.7.2021

Opelin tehdas vähentää vuoroja koronapandemian takia

Opelin tehdas vähentää vuoroja koronapandemian takia

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehtävät omaehtoiset karanteenit vaikuttavat tuotantoon. Opelin tehdas vähentää vuoroja kolmesta kahteen.

Englannin Lutonissa sijaitseva Opelin tehdas vähentää vuoroja. Syynä ovat laajamittaiset työntekijöiden karanteenit COVID-19-taudin leviämisen estämiseksi. Asiasta uutisoi Automotive News Europe.

Stellantiksen omistama Opel ei suinkaan ole ongelman kanssa yksin, sillä Nissan on kertonut vastaavista toimista. Tämä on valitettavasti paluuta vanhaan.

Esimerkiksi hiljattain koeajamamme Nissan Qashqai oli kaavailtu jo viime vuoden puolelle, mutta myöhästyi tähän kesään pandemiasta, ja osin myö Brexisitistä, johtuen. Maaliskuussa 2020 uutisoimme kuinka laajamittaisesti tehtaiden linjastot seisoivat Euroopassa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Opelin tehdas vähentää vuoroja

Stellantis kertoi hiljattain siirtyvänsä kahteen vuoroon Vauxhallin Lutonin tehtaalla. Tavallisesti linjasto pyörii kolmessa vuorossa, joten Opelin tehdas vähentää vuoroja näin yhden jokaista päivää kohden. Työntekijöitä on karanteenissa estämässä taudin leviämistä.

– Turvallisuus on tärkein prioriteettimme Stellantiksella. Suojellaksemme tiimejämme, Lutonin tehtaamme siirtyy kolmesta kahteen vuoroon tämän viikon ajaksi, kommentoi Stellantis tiedotteessaan.

Tuo tehdas valmistaa Stellantiksen yhteistyöpakettiautoja. Näihin lukeutuu Opel ja Vauxhall Vivaro, Peugeot Expert sekä Citroën Jumpy, paikalliselta nimeltään Citroën Dispatch.

Kuten jo aiemmin todettua, myös Nissanilla on ollut vastaavia toimia. Työntekijöiden omaehtoisen karanteenin vuoksi Nissanin Sunderlandin tehtaan tuotantoa on jouduttu ajamaan alas.

Autonvalmistaja joutui lähettämään kokonaisia tiimejä kotiin ja perumaan useita vuoroja. Tämä on luonnollisesti maksanut useiden satojen autojen valmistumisen ja rahallista kustannusta voi vain arvailla. Tästä asiasta uutisoi Bloomberg.

Toisaalta tämä saattaa pitkässä juoksussa säästää rahaa jopa autonvalmistajille, mikäli suuremmat sulut pystytään näin välttämään. Tämän huomioiminen paistaa läpi myös yritysten lausunnoissa.

Kuvituskuva: Vauxhall, Lähde: Automotive News Europe, Bloomberg

Luetuimmat