7.11.2017

Opelin uusi tie: vähemmän malleja, enemmän sähköä koko konsernille

Opelin uusi tie

PSA-ryhmän suunnitelmat Opelin suhteen ovat kirkastumassa. Saksalaisvalmistaja keskittää lähivuosina mallistoaan ja vastaa koko konsernin sähköistämiskehityksestä.

Hiljattain PSA-ryhmän osaksi siirtynyt Opel on saamassa uuden toimintasuunnitelman lähivuosiaan varten. Luonnollisten hankintakeskittämisten lisäksi Opel karsii jatkossa rönsyjä vähentämällä mallistoaan ja keskittymällä koko PSA:n sähkökehitystyöhön. Asiasta kertoi maanantaina sanomalehti Frankfurter Allegemeine Zeitung.

Opel keskittää jatkossa ostotoimintansa emokonsernin alaisuuteen. Samalla siirtyminen pois General Motorsin alaisuudesta antaa saksalaismerkille vapauden laajentua markkina-alueille, jotka eivät aiemmin olisi tulleet kyseeseen. Tavoitteena on myös karsia henkilöstökuluja ja vähentää autoista annettavia alennuksia ja karsia autojen ensirekisteröintejä Opelille, jotta saksalaisvalmistajan autot myytäisiin jatkossa lähempänä ilmoitettuja jälleenmyyntihintoja.

Opel Insignia GSi

Opel karsii myytävien mallien määrää keskittyäkseen markkinasegmentteihin, joissa on parempi kate. Lisäksi kaikki tulevat uudet Opel-mallit luottavat PSA:n teknologiaan. Ranskalaiskonsernin moottoreiden ja vaihteistojen pitäisi auttaa Opelia myös hiilidioksiditavoitteiden saavuttamisessa. Aiemmin on arvioitu, että Opel ei pääsisi tavoitteisiin nykyisellä moottorivalikoimallaan.

Rüsselsheimissa sijaitseva tekniikkakeskus muuntuu teknisten suunnittelupalveluiden osaamiskeskukseksi. Jatkossa Opelin kehityskeskuksessa vastataan myös koko PSA-ryhmän sähköistämishankkeista, olivat kyseessä sitten hybridit tai sähköautot.

Opelin odotetaan pääsevän nollatulokseen 2019 ja tilivuodelle 2020 luvassa olisi 2% voittomarginaali. Saksalaismerkin tulevaisuudesta kerrottaneen tarkemmin torstaina järjestettävässä lehdistötilaisuudessa.

Lähde: Automotive News Kuva: Marko Jokela

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat