1.10.2018

Päitsi muuttuu – MM-osakilpailun sijaan tulossa suuri seikkailu

Päijänneajo

Uusi kansainvälinen Päitsi Trophy -reitti tarjoaa yhä useammille mahdollisuuden maistaa suurta suomalaista seikkailua.

Legendaarinen Päijänteen ympäriajo ajetaan jälleen jo maaliskuun puolivälin tienoilla, eli tarjolla saattaa Helsingin Moottorikerhon mukaan olla taas lumiset olosuhteet ja syvät spoorit lisähaastetta tuomassa.

84. Päijänteen ympäriajo ajetaan 16.–17.3.2019. Reitti on pääpiirteissään sama kuin viime kilpailussa, mutta tarkempia yksityiskohtia ei ole vielä vahvistettu. Aloitus- sekä yötaukopaikkana toimii edellisvuosien tapaan Vierumäki.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

MM-osakilpailua ei tule

Tuleva koitos ei enää ole kahden viime vuoden tavoin MM-osakilpailu, mutta jatkuu sitäkin vahvemmin perinteikkäänä kaksipäiväisenä suurena seikkailuna. Päitsin tavaramerkkejä ovat kymmenkunta erikoiskoetta per kilpailupäivä, pitkät erikoiskokeiden väliset siirtymät, talviolosuhteet sekä pimeänajo.

Harrastajille Päitsi on ollut Helsingin Moottorikerhon mukaan vuosikymmenet suuri selviytymiskoetus ja ”enduromiehen pyhiinvaellus”, kuten kokeneet konkarit kuvailevat. Ensi vuonna mukaan otetaan myös uusi reitti, Päitsi Trophy, joka tarjoaa aiempaa matalamman kynnyksen päästä kokemaan Päitsin tunnelmaa.

Tarjolla Mini-Päitsi harrastajille

Päitsi Trophy on niin ikään kaksipäiväinen kilpailu, jonka reitti on kuitenkin lyhyempi kuin varsinaisen Päitsin. Päitsi Trophyyn kuuluu siis vain osa maastokokeista, ja ajopäivät ovat lyhyemmät, mutta olosuhteet ja fiilis sitä aitoa Päitsiä. Lauantaina ajoaika on noin kuusi tuntia.

Yhä suuremmalla harrastajajoukolla on nyt puitteet tulla kokemaan pala Päitsiä – ja kenties seuraavana vuonna osallistua täyspitkään kilpailuun.

Tulevassa Päitsissä ajetaan SM-luokissa A ja B, Cup-luokissa V40 ja V50 sekä kansallisissa C ja V-60 luokissa. Päitsi Trophyssa ovat mukana seuraavat luokat: D, Kuntoluokka, Classic ja pariajo. Päitsi Trophyssä on järjestäjän mukaan luvassa tuotepalkintoja.

Yhteishuollosta laatua ja kustannussäästöjä

Tulevalla Päitsillä panostetaan Helsingin Moottorikerhon mukaan yhteishuoltoon aiempaakin enemmän. Järjestäjän mukaan yhteishuolto helpottaa monella tavalla kilpailuun osallistumista.

Yhteishuoltoon osallistumalla kuljettajat varmistavat korkealaatuisen huollon jokaiselle tankkauspaikalle, voivat alentaa osallistumisen kustannuksia ja vähentää kilpailun valmistautumiseen tarvittavaa työtä, Helsingin Moottorikerho kertoo ennakkotiedotteessaan.

Yhteishuollon ansiosta huoltopaikat eivät ruuhkaudu, kilpailun turvallisuus paranee ja ympäristöä kuormitetaan vähemmän.

Käytännössä kilpailuun voi osallistua ensi vuonna täysin ilman omaa huoltoautoa, mutta ratkaisu tuskin houkuttelee montaa kokeilijaa, vaikka tarjolla on myös haalarihuolto-palvelu. Oman huoltoauton apu helpottanee raskaan kisan järjestelyjä ja läpiajoa useimmille kuskeille myös jatkossa.

Lähde: Helsingin Moottorikerho Kuva: Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat