29.8.2022

Piti olla jo täällä – Subaru Solterralla sama ongelma kuin sisar-Toyotalla

Subaru Soltrerra – Subarun sähköauto

Subarun kautta aikojen ensimmäisen sähköauton Subaru Solterran piti olla jo Suomessa – toisin kävi.

Subarun uuden täyssähköauton lanseeraus piti olla Suomessa jo viikko sitten. Lanseerausta on jouduttu kuitenkin lykkäämään, sillä autoa vaivaa sama ongelma kuin Toyotan sisarmallia, Toyota bZ4X -sähköautoa.

Subaru Solterra

Solterra on joutunut jo ennen sen lanseeraamista niin sanotun takaisinkutsukampanjan kohteeksi, aivan kuten sen identtinen sisarauto Toyota bZ4X -mallikin.

Molempien automallien pyöränpulteissa on vikaa ja ne saattavat löystyä ajossa ja aiheuttaa pahimmillaan pyörän irtoamisen. Tiedossa ei ole, että yhtään kertaa näin olisi käynyt, mutta tämä voi olla sekä Subarun, että Toyotan mukaan mahdollista.

– Auto on tosiaan myöhässä eikä mitään virallista tietoa ole tehtaalta tullut. Heti kun on jotain kerrottavaa, niin kerron toki, regional manager Jani Kaivos Subarun maahantuonnista sanoo.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Autot lähtövalmiina Ruotsissa

Subarulla on tällä hetkellä yksi Solterra-auto Suomessa, mutta se on takaisinkutsukampajan vuoksi ajokiellossa. Kaivos sanoo, että esimerkiksi jälleenmyyjien esittelyautot odottavat lähtökäskyä Subaru Nordicin keskusvarastolla Ruotsissa Malmössä ja ne ovat hyvin nopeasti valmiina tulossa Suomeen, kun tehdas vain antaa luvan.

Toyotan bZ4X -mallin takaisinkutsukampanja on jatkunut jo juhannuksesta saakka. Toyotan Suomen maahantuonnin tiedotuspäällikkö Pekka Karvinen sanoi elokuun puoli välissä Moottorille, että ongelman ratkaisemiseksi tehdään töitä yötä päivää ja autojen asiakastoimitukset alkavat sitten kun kaikki on varmasti turvallista.

Subaru Solterra

Suomessa ei Subarua eikä Toyotaa kumpaakaan ole ehditty luovuttaa asiakkaille.

Subaru Solterra ja Toyota bZ4X ovat Subarun ja Toyotan yhdessä suunniteltu yhteistyömalli, jossa on käytetty molempien autovalmistajien parasta osaamista. Automallit eivät myöskään ole ihan täysin identtisiä keskenään, molemmissa on jotain muutakin omaa kuin omat logot auton keulassa ja perässä.

Teksti: Manu Tuppurainen

Luetuimmat