9.11.2017

Porschen jälkiasenteinen varkaudenesto nyt myös klassikkomalleihin

Porschen jälkiasenteinen varkaudenesto nyt myös klassikkomalleihin

Tuoreimmista tuotantomalleista tuttu GPS-seuranta on tulossa saataville myös Porschen klassikkomalleihin. Se on sovitettavissa jopa merkin ensimmäisten urheiluautojen kuuden voltin sähköjärjestelmään.

Saksalainen, urheiluautoistaan tunnettu, autonvalmistaja Porsche kehittelee kokonaisvaltaista varkaudenestojärjestelmää, joka olisi asennettavissa vanhoihin klassikoihin. Nimikin on jo löydetty: Porsche Classic Vehicle Tracking System. Toimintaperiaate vastaisi nykyisiä, uusiin autoon saatavilla olevia, GPS-paikannukseen perustuvia järjestelmiä.

Kyseessä on sarja autoon, useaan kätkettyyn paikkaan, asennettavia sensoreita. Järjestelmän luvataan olevan yhteydessä Euroopan laajuisen suojaverkkoon. Uusi Porsche Classic -sovellus tulee tarjoamaan tämän yhteydessä myös muita lisäpalveluita maasta riippuen. Näihin voivat lukeutua esimerkiksi auton paikannus millä hetkellä hyvänsä, auton liikkuma-alueen rajaaminen hälytyksellä ennalta määritetyltä alueelta poistuttaessa sekä oma tila auton trailerilla kuljetusta varten, jotta hälytys ei kytkeydy kuljetuksen aikana.

– Tulevaisuudessa Porsche Classic Vehicle Tracking System mahdollistaa asiakkaillemme varkaudenestopalvelun, joka hälyttää jos auto yritetään varastaa. Ihanteellisessa tilanteessa tämän järjestelmän olemassaolo estää auton häviämisen ennen kuin se edes tapahtuu, kertoo Porsche Classicin johtaja Alexander Fabig.

Porschen jälkiasenteinen varkaudenesto nyt myös klassikkomalleihin

Jos auton akku irrotetaan, tai auto varastetaan, järjestelmään kuuluva sovellus lähettää hätäviestin sekä kuluttajalle että kansainväliseen turvallisuuskeskukseen. Jos kuluttaja vahvistaa luvattoman käyttöönoton, ilmoitetaan asiasta paikalliselle viranomaiselle. Turvallisuuskeskus seuraa varastetun auton sijaintia autoon integroidun GPS-lähettimen avulla ja tarjoaa tukensa viranomaisten etsintöjen edistämiseksi.

Tämän lisäksi Porsche Classic Vehicle Tracking System mahdollistaa langattoman käskyn, jolla auton moottorin käynnistäminen voidaan estää. Koko luvattoman käyttöönoton ajan kuluttajaan ollaan yhteydessä järjestelmän ostomaan turvallisuuskeskuksen kautta. Näin vältetään kaikki mahdolliset vieraalla kielellä kommunikoinnista syntyvät ongelmat siinäkin tapauksessa, että auto kulkeutuisi vieraaseen maahan tai varkaus tapahtuisi ulkomailla.

Järjestelmä on sovitettavissa mihin tahansa klassikko-Porscheen moottorin sijainnista riippumatta. Saatavuutta lupaillaan keväästä 2018 eteenpäin Porsche Classic -yhteistyökumppaneiden ja kaikkien Euroopan Porsche Centereiden kautta, eli myös Suomessa voi jo varautua ostopuuhiin. Hinta ei tosin ole vielä selvillä.

Lähde: Porsche Kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat