13.4.2021

Säästäjän sankarisynergia: Dacia-Lada

Dacia Bigster

Dacia-Lada on juuri saanut johtoportaan, jonka avulla se hakee uutta yhteistä linjaa säästötoimenpiteille. Yhteisiä mallejakin on luvassa.

Renault Group on nimennyt johtoportaan sen uudelle yksikölle, joka on nimeltään Dacia-Lada. Tätä kautta toimitusjohtaja Luca de Meo tavoittelee synergiaetuja näiden kahden säästöbrändin välille. Asiasta uutisoi Automotive News Europe.

Yhteistyö tulee tarkoittamaan myös yhteiselle perusrakenteelle suunniteltuja automalleja. Ainakin uusi Lada Niva kuulostaa houkuttelevalta tarjoukselta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Dacia-Lada

Tällä hetkellä sekä Dacia että Lada keskittyvät myymään lähinnä sekä B-segmentin autoja että pienehköjä SUV-malleja. Nyt de Meo on yhdistänyt nämä yhdeksi yksiköksi ja tavoittelee askelta tuottoisampaan segmenttiin. Taloudellinen tulos on erittäin tärkeä Renault Groupille ja se halutaan lähes tuplata vuoteen 2025 mennessä.

Ensimmäinen Dacia-Lada tullee olemaan Renault-Nissanin CMF-B-perusrakenteelle pohjautuva SUV. Olemme jo esitelleet, miltä Dacia Bigster voisi näyttää. Nimensä mukaisesti se vaikuttaisi tarjoavan kasvua.

Myös Lada Niva on tulossa ja siitäkin on saatu vihiä Moottorin verkossa. Tuo mallinimi tulee tosin kattamaan useammankin mallin, joten jäämme odottamaan mitä yhtiöllä on mielessä.

Vuoteen 2025 Dacian ja Ladan mallisto pyritään siirtämään täysin CMF-B-perusrakenteen eri versioille ja sähköistystäkin on luvassa hybridimalleilla. Samalla mallistoa yksinkertaistetaan hieman.

Uusi johto

Tämä on itse asiassa ensimmäinen kerta, kun Dacialla on oma johto. Tähän asti se on ollut Renaultin alaisuudessa aina vuodesta 1999 asti, jolloin Renault hankki romanialaisen budjettibrändin haltuunsa. Suunta muuttui viime vuonna de Meon astuessa Renaultin puikkoihin, sillä hänen visiossaan yhtiötä johdetaan enemmän brändien ja vähemmän alueiden mukaan.

Brändien yhteiseksi toimitusjohtajaksi on nimetty Denis le Vot, joka toimi aiemmin useammassakin johtotehtävässä Renault-Nissanilla. Ladaa valmistavan AvtoVAZin johdossa jatkaa Yves Caracatzanis.

Renault on ollut AvtoVAZin osaomistajana vuodesta 2008 asti ja vuonna 2016 se integroitiin myös tilinpäätökseen. Lada on osa AvtoVAZin toimintoja.

Kuvituskuva: Dacia, Lähde: Automotive News Europe