20.12.2017

Se on Civic! Se on Accord! Ei, se onkin…. uusi Honda Insight!

Honda Insight Prototype

Honda esittelee Insight-hybridin seuraavan version protoyyppiä Detroitin autonäyttelyssä alkuvuodesta ja sukunäköisyys Civiciin on ilmeinen.

Hondan oma hybridimalli, Insight, näyttää tekevän paluun, itseasiassa jo toisen kerran. Civicin ja Accordin näköinen kolmos-Insight nähdään prototyyppinä alkuvuodesta Detroitin autonäyttelyssä ja sen tarkoituksena on vihjata vuoden 2019 tuotantoversiosta. Honda lupailee uutuuden olevan mukava viisipaikkainen sedan, joka asettuu mallistossa Civicin yläpuolelle.

Honda Insight Prototype

Juurilleen uskollisesti Insight luottaa jälleen myös hybridivoimaan, mutta Hondan kaksimoottorijärjestelmään perustuva voimalinja on täysin uusi ja eroaa aiemmista Insighteista. Samalla Honda on panostanut myös  auton muotoiluun, tilankäyttöön, ominaisuuksiin ja suorituskykyyn.

Honda Insight Prototype

– Ei tarvitse olla sähköistämisen puolestapuhuja arvostaakseen uutta Insightia – se on hieno auto omilla ansioillaan, erillään siitä, mitä konepellin alla on, kommentoi Hondan Yhdysvaltojen automyynnin johtaja Henio Arcangeli Jr..

Hondan tavoitteiden mukaan vuonna 2030 kaksi kolmasosaa sen myynnistä on sähköistettyjä ajoneuvoja.

Honda Insight Prototype

Lisää uudesta Honda Insightista kuultaneen Detroitin autonäyttelyn yhteydessä tammikuun puolivälin tienoilla. Silloin kuultaneen lisää myös mallin mahdollisista suunnitelmista Euroopan mantereen osalta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Insight on kuin nousukausi

Kolmas Insight näyttää, että Hondalla ei ole mitään tiettyä muottia mielessä mallinimelle. Civicin ja Accordin sukuinen Insight on yllättävän tavallisen näköinen auto verrattuna sen erikoisiin edeltäjiin.

Honda Insight Prototype

Insightin ensimmäinen sukkulamainen sukupolvi nähtiin vuosina 1999–2006, mallin kilpaillessa muun muassa Toyota Priuksen kanssa Yhdysvaltojen hybridiherruudesta. Kaksipaikkainen ja kevytrakenteinen hybridi oli myös erittäin aerodynaaminen.

Honda Insight
1. sukupolven Honda Insight 1999–2006.

Honda Insightin toinen sukupolvi nähtiin vuosina 2009–2014, mallin ottaessa selkeästi oppia Priuksen perusmuodosta. Honda Jazzin perusrakenteisiin perustuva tila-auto katosi kuitenkin markkinoilta 2013–2014 tienoilla voimakkaasti laskeneen myynnin takia.

Honda Insight
2. sukupolven Honda Insight 2009–2014.

Lähde ja kuvat: Honda

Luetuimmat