23.6.2016

Selätä juhannusruuhka sovelluksen avulla!

Ruuhka

Juhannusliikenteen ongelmakohtien välttäminen saattaa helpottua tuntuvasti, jos lataa älypuhelimeen tai tablettiin täsmällistä liikennetietoa tarjoavan uutuusovelluksen.

Juhannusruuhka on kesäliikenteen vuotuinen riesa. Viikonlopun meno- ja paluuliikenne aiheuttaa takuuvarmasti sumppuja kaikilla pääteillä, mutta jonottaminen ei lopu keskikesän juhlaan. Myös tietyöt sekä suuret kesätapahtumat kuten konsertit ja urheilukilpailut ruuhkia tasaiseen tahtiin läpi kesäkauden.

Tietyöt

Jonottamiseen kyllästyneelle autoilijalle on tarjolla uusi sovellus, jonka avulla ruuhkien kiertely saattaa helpottua tuntuvasti.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Juhannusruuhka ja muut häiriöt

V-Traffic -liikennetieto auttaa kesämatkustajia kertomalla ruuhkien lisäksi onnettomuuspaikoista, kapenevista ja suljetuista teistä sekä edessä olevista tietöistä. Pohjoiseen matkustaville porovaroitukset kertovat korkeasta kolariskistä ja näyttävät ne tieosuudet, joilla on viime päivinä ajettu porokolareita.

Älypuhelinsovelluksista voi valmistajan mukaan tarkistaa myös nopeusvalvontakameroiden sijainnit sekä suurten yleisötapahtumien vaikutukset liikenteeseen ja pysäköintimahdollisuuksiin.

V-Traffic

Tietoa luotettavista lähteistä

Sovellusvalmistajan mukaan koko maan kattava reaaliaikainen liikennetieto löytyy v-traffic.fi:stä, mobiililaitteiden sovelluskaupoista sekä usean automerkin satelliittinavigointijärjestelmistä.

– V-Trafficin liikennetieto auttaa valitsemaan sujuvamman ja turvallisemman ajoreitin reaaliaikaisen liikennetilanteen perusteella. Keräämme tietoa erilaisista luotetuista lähteistä kuten viranomaisilta, liikkuvista ajoneuvoista, kaupungeilta ja suoraan tielläliikkujilta, kertoo Matti Seimola V-Trafficilta.

Useimmat uusien autojen GPS-navigointilaitteet tukevat V-Traffic TMC:tä. Yhteensopivia merkkejä ovat sovellusvalmistajan mukaan VW, Opel, Toyota, Volvo, Audi, Lexus, Seat, Skoda, Mercedes-Benz sekä laitevalmistajista lisäksi Garmin, Pioneer ja Kenwood. Palvelu ei edellytä GPS-laitteissa SIM-korttia, eikä sen käyttö aiheuta sovellusvalmistajan mukaan lisäkuluja.

V-Trafficin maksuttomat sovellukset ovat myös ladattavissa Android- ja iOS-mobiililaitteisiin Google Play ja AppleStore -sovelluskaupoista.

V-Traffic

Mobiililaite kiinni kojelautaan

V-Traffic muistuttaa, että vastuullinen kuljettaja huolehtii, että mobiililaite on sovellusta käytettäessä kiinnitettynä esimerkiksi auton kojelautaan. Ulkomailla matkustettaessa on hyvä varmistaa älypuhelimen käytön roaming-kustannukset.

– Radio Novan sivuilla on V-Trafficin reaaliaikainen liikennekartta, josta tilannetta voi seurata kaikilla mobiililaitteilla. V-Traffic on käytössä myös Radio Novan juhannusliikenteen suoran lähetyksen toimittajilla, jotka raportoivat liikennetilanteesta kanavan kuuntelijoille, Seimola muistuttaa.

Lähde: V-Traffic Kuvat: V-Traffic ja Antti Hentinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat