8.4.2016

Ski-Doo MXZ X 850 E-TEC – Tehokunkku

Moottorikelkka

Isommalla moottorilla etumatkaa kilpailijoihin.

Moottorikelkkailukausi 2016 on Lapissa parhaimmillaan, mutta valmistajat esittelevät jo samaan aikaan kauden 2017 uusia malleja. Ski-Doon uusi ase tehokkaiden sporttikelkkojen luokkaan on MXZ X 850 E-TEC.

Noin 170 hevosvoimaa?

Kuten mallimerkintä kertoo, Ski-Doo on ottanut pesäeroa kilpailijoiden 800-kuutioisiin kaksitahtisiin uudella Rotaxin valmistamalla 850-kuutioisella kaksisylinterisellä moottorilla. Virallisia teholukemia valmistaja ei anna, mutta kertoo tehoa olevan nyt noin kymmenen hevosvoimaa enemmän. Kun 800R E-TECin tehoksi ilmoitettiin 155+ hevosvoimaa ja yleisesti puhuttiin siinä olevan täydet 160 hevosvoimaa, niin uutuusmallin voimavarat selviävät helpolla yhteenlaskulla. Lisätehosta huolimatta polttoainetalouden luvataan parantuneen viisi prosenttia ja öljynkulutuksen jopa 40 prosenttia.

Moottorikelkka

Reagoi nopeammin kaasuun

Lisätehoa merkityksellisempää suorituskyvyn kannalta on se, että uuden pDrive-ensiökytkimen ansiosta moottori reagoi kaasuun 30 prosenttia nopeammin. Rakenteellisesti uuden kytkimen suurin muutos on se, että perinteiset liukunastat on korvattu kitkattomilla kaksoisrullilla. Käytännössä muutos parantaa kelkan hallittavuutta erityisesti suorituskyvyn äärirajoilla ajettaessa.

Telaston jousitus on erittäin progressiivinen, mikä yhdistää ajomukavuuden hiljaisilla nopeuksilla ja ajo-ominaisuudet urheilullisemmalla tyylillä. Etujousituksen joustovaroja on kasvatettu 25 millillä.

REV-runko on edennyt neljänteen sukupolveen. Perusrakenne on entisellään, mutta pieniä hienosäätöjä on tehty. Painosta on saatu puristettua vähän pois, ja rungosta on pyritty muotoilemaan mahdollisimman kapea jotta kuljettajalla olisi paremmin tilaa liikkua istuimella. Ajoasennon viimeistely onnistuu pikasäädöillä varustetulla ohjaustangolla, jonka pituussäätö on peräti 10 senttimetriä.

Moottorikelkka

Hinta: 16 100 €

Teksti: Janne Huhtala, kuvat: BRP

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat