24.2.2017

Syömään vaikka Färsaarille? Michelin jakoi tähtiä Pohjoismaiden ravintoloille

Neljä suomalaisravintolaa säilyttivät himotun tähtiluokituksen.

Vuonna 1900 autoilun ja renkaiden kysynnän lisäämiseksi julkaistu Michelin-opas on muodostunut käsitteeksi, josta André ja Édouard Michelin tuskin edes haaveilivat.

Nyt tavoitellut tähdet on jaettu Pohjoismaille vuodelle 2017, ja joukosta löytyy muutama ilahduttava yllätys. Islannin Reykjavikin Dill ja Tanskan Färsaarten Koks saivat yhden arvostetun Michelin-tähden. Islantiin suuntaava herkuttelija voi nyt pysähtyä välimatkassa Färsaarille herkuttelemaan!

Pohjoismaihiin keskittyvä Michelin Guide Nordic Countries 2017 listaa yhteensä 274 ravintolaa. Suomalaisravintoloiden tähtiluokitukset eivät muuttuneet, eli yhdellä tähdellä tunnustettuja paikkoja on neljä: Ask, Chef & Sommelier, Demo ja Olo. Tähtien lisäksi Michelin on myöntänyt Bib Gourmand -tunnustuksen laadukkaille, mutta kohtuuhintaisille ravintoloille. Suomessa Bib Gourmandin ovat saaneet Boulevard Social, Emo, Farang ja Gaijin.

Vuodelle 2017 Michelin tunnusti Malmöläisen Vollmersin ja Tanskalaisen Henne Kirkeby Kron kahden tähden arvoiseksi.

Mats Vollmersin nimikkoravintola keskittyy innovatiiviseen ja moderniin ruokaan. Brittiläisen Paul Cunninghamin Henne Kirkeby Kron taas keskittyy lähiseudun raaka-aineisiin, josta syntyy klassisen keittotaidon elämyksiä.

Lähde: Michelin

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat