19.11.2017

Tässä on Bremenin tehtaan kahdeksas miljoonas Mercedes-Benz

Bremen_Mercedes-Benz

Kahdeksan miljoonaa valmistettua autoa on syy juhlaan, mutta ei juhla-autoon.

Ensimmäinen Mercedes-Benz valmistui uudelta Bremenin autotehtaalta vuonna 1978.

Marraskuun puolivälissä, lähes 40 vuotta myöhemmin, oli jälleen yksi syy juhlaan: tehtaan tuotanto saavutti 8 miljoonan ajoneuvon rajan.

Bremenin tehdas työllistää yli 12 500 työntekijää, ja tuotantomallien lista on pitkä: C-sarjan sedan, farmari, Coupé ja Cabriolet, E-sarjan Coupé ja Cabriolet, GLC, GLC Coupé sekä SLC- ja SL-roadsterit.

Suomeen juhlahumu ei todennäköisesti aivan ylety, vaikka Bremenin tehtaan vastuulla on kahden Mercedes-Benz-mallin eli GLC ja C-sarjan maailmanlaajuinen tuotannon koordinointi. Tehdas siis tekee läheistä yhteistyötä Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaan kanssa, joka niin ikään valmistaa suosittuja GLC-malleja.

Kahdeksan miljoonan valmistuneen ajoneuvon rajapyykkiä ei Bremenissä tällä kertaa huomioitu linjalta valmistuneelta juhla-autolla vaan laajemmalla kampanjalla.

Tunnuslauseen ”Your face for 8 million” alla työntekijöitä kannustettiin kertomaan omia kokemuksiaan kahdeksassa kategoriassa, jotka kuvaavat tehdasta ja työntekoa siellä. Näitä aiheita olivat esimerkiksi joustavat työtavat, Teollisuus 4.0 -prosessin vaatimukset työlle, tulevaisuuden työtapojen haasteet sekä oppiva tehdas -kokonaisuus.

Tehtaan vaalima Made in Bremen -laatutunnus laajenee vuosikymmenen loppua kohden kattamaan kokonaan uusien voimavaihtoehtojen kirjoa, kun tuotantoon saadaan perinteisten polttomoottorimallien lisäksi täysin uusia plug-in-lataushybridi-, polttokenno- ja sähköautomalleja.

Lähde ja kuva: Mercedes-Benz

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat