29.6.2016

Täysin uusi Citroën C3 – enemmän kuin ripaus kaktusta

Citroën C3

Uusi Citroën C3 lainaa enemmän kuin vähän C4 Cactukselta, eikä se suinkaan ole huono juttu. Sitä vartenhan isoveljet ovat.

Vuonna 2002 ensiesitely Citroën C3 siirtyy nyt jo kolmanteen sukupolveensa uuden mallin myötä. Uutuus on valmistajan mukaan pirteä, värikäs, raikas ja täynnä optimismia. Varsinkin ulkoisesti C3 näyttää napanneen aimo annoksen inspiraatiota riemukkaasta C4 Cactuksesta, aina Airbumps-kylkipuskureita myöten. Citroënin tuttuun tyyliin tarjolle tulee myös suuri määrä väriyhdistelmiä. C3:n ostaja joutuu alkuvaiheessa valitsemaan 36 eri väriyhdistelmästä, sillä myös katon väri on valittavissa kolmesta vaihtoehdosta.

Pituutta uudella C3:lla on 3,99 metriä ja kääntösäde on 10,7 metriä, joten ilmapuskureilla varustetun viisiovisen auton pitäisi olla kaupungissa kotonaan. Leveyttä C3:lta löytyy 1,75 metriä, korkeutta 1,47 metriä ja akseliväli on 2,54 metriä.

Citroën C3

Citroënin tavoitteena on ollut tehdä autosta miellyttävämpi paikka olla. Suunnittelutyö on lähtenyt istuimista (joihin on keksitty 2 senttimetriä lisää hartiatilaa) ja säilytyslokeroista (mm. luokkansa suurin hanskalokero) ja jatkunut materiaali- ja värivalintoihin. Citroënin mukaan inspiraatiota on haettu huonekalujen ja matkailun maailmoista. Valittavana onkin neljä erilaista "sisustatunnelmaa", jotka vaikuttavat käytettyihin materiaaleihin ja väreihin. Tavaratila puolestaan on kasvanut 300 litraan.

Citroën C3

Citroën C3 esittelee ensimmäistä kertaa Citroën ConnectedCam-toiminnon, joka tuo ajoneuvoon integroidun kojelautakameran ensimmäistä kertaa valmistajan valikoimiin. Kameran avulla voi filmata ja jakaa sosiaalisessa mediassa ajokokemuksiaan, mutta toiminto myös tallentaa automaattisesti edeltävät 1,5 minuuttia todisteena onnettomuuden sattuessa. Muita C3:n teknisiä helmiä ovat esimerkiksi puhetunnistuksella varustettu navigointi 7-tuumaisella kosketusnäytöllä (Apple CarPlay, Android Auto tulossa), peruutuskamera, kaistavaroitin ja kuolleen kulman varoitin.

Citroën C3

Moottorivaihtoehdoista kolmisylinterisiä manuaalivaihteisia ovat PureTech 68, 82 ja 110 (Stop & Start). Kaksi käsivaihteista dieseliä ovat BlueHDi 75 (S&S) ja 100 (S&S). EAT6-automaattivaihteistoversio on tulossa piakkoin. Citroënin mukaan myös jousitusmukavuuden ja äänieristyksen pitäisi olla hyvällä tolalla.

Citroën C3

Lähde ja kuvat: Citroën

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat