29.9.2020

Tehovalvonta paljasti: kännykkää räpläten, turvavöittä ajaen

ratsia poliisi

Autoilijoiden ajattelemattomuus ja piittaamattomat ajotavat paljastuivat poliisin valtakunnallisen tehovalvonnan aikana.

Poliisin valtakunnallinen liikennevalvonta paljasti tukun tuttuja ongelmia. Poliisi tavoitti myös runsaasti matkustajia ilman turvavöitä etu- ja takapenkillä sekä ajon aikana matkapuhelinta käyttäneitä moottorikäyttöisten ajoneuvon kuljettajia ilman hands free -laitteita.

Autoilijoiden piittaamattomasta ajokäytöksestä kielivät suojatiesääntöjen laiminlyönneistä annetut 71 sakkoa ajoneuvojen kuljettajille.

Valvonnassa selvisi, että heistä 24 ohitti suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon tai raitiovaunun pysähtymättä tai laiminlöi velvollisuutensa hidastaa nopeuttaan tai tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä näkyvyyden ollessa suojatielle rajoittunut muulla tavoin, 31 ei antanut esteetöntä kulkua suojatielle valmistautumaan menevälle ja 16 ei antanut suojatiellä jo olleille esteetöntä kulkua.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Suojatieonnettomuudet vähentyneet

Poliisin tekemä valvonta ja suojatieonnettomuuksien vähentyminen viime vuosina osoittavat, että suojatien arvostus on parantunut. Viimeisen kolmen vuoden aikana on kuollut keskimäärin 22 ja loukkaantunut lähes 400 jalankulkijaa. Yli puolet kuolemantapauksista tapahtui taajamissa ja 90 prosenttia loukkaantumisista.

Poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta tähdentää, että vielä on tehtävää.

– Jokainen suojatiellä tapahtunut onnettomuus on kuitenkin liikaa, koska suojatien pitäisi olla nimensä veroinen eli turvallinen paikka tien ylittämiseen.

Teksti: Moottori Kuva: Moottorin arkisto Lähde: Poliisihallitus

Luetuimmat