13.7.2017

Tilaa ja tyyliä – Ford Tourneo Custom uudistuu

Ford kertoo ensimmäisiä tietoja uudesta Tourneo Customista. Luvassa on tilaa ja ripaus ylellisyyttä jopa yhdeksälle.

Ford esittelee uudistuvan Tourneo Customin. Valmistajan mukaan auto on suunnattu vaativiin matkustajakuljetuksiin, henkilökohtaiseen käyttöön ja elämäntyyliasiakkaille. Tuotanto alkaa vuoden 2018 alussa, toimitukset vuoden 2018 keväällä.

Valmistajan ylisanoja kaihtamattomien ennakkotietojen mukaan matkustamossa on kuuden yksittäisen istuimen järjestelmä, jonka voi järjestää konferenssimuotoon. Istuimet voidaan myös järjestää kahteen riviin, taittaa alas lattiatasoon, kallistaa selkänojat eteenpäin tai irrottaa kokonaan

Luovalla otteella matkustamosta saa muokattua limusiininkaltaisen tilan, maksimoida matkatavaratilan tai järjestellä tilan muiden erityisten kuljetusvaatimusten mukaiseksi.

Auton luvataan myös olevan hienostuneempi, mukavampi ja hiljaisempi.

Kojelaudan sommittelu on valmistajan mukaan saanut vaikutteita kuluttajien tavasta käyttää älylaitteita ja tabletteja. Myös ergonomiaa on kohennettu ja säilytysratkaisuja muutettu käytännöllisempään suuntaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaksilitrainen diesel

Varustukseen kuuluu myös Tourneo-mallistossa vuonna 2016 esitelty kaksilitrainen EcoBlue -dieselmoottori, uusi kuusivaihteinen SelectShift-automaattivaihteisto, ja valinnaisvarusteena on saatavissa myös takailmajousitus.

Tehovaihtoehdot ovat 105 hv, 130 hv tai 170 hv. Moottorin kerrotaan olevan polttoainetaloudellinen, sen CO2-päästöt alkavat 162 grammasta kilometrillä. Tarjolla kerrotaan olevan myös 20 prosenttia enemmän vääntöä alakierroksilla.

Kahvipaikka löytyy ääniohjauksen avulla

Fordin SYNC 3 -järjestelmän avulla Tourneo Customin kuljettajat voivat hallita äänentoistoa, navigaatiota ja järjestelmään yhdistettyjä älypuhelimia yksinkertaisilla äänikomennoilla, kuten ”I need a coffee”.

Uudistuvan Tourneon luvataan olevan luokkansa ensimmäinen ajoneuvo, joka on varusteltu älykkäällä nopeudenrajoittimella, joka hyödyntää liikennemerkkien tunnistusjärjestelmää, ja ollessaan aktiivisena säätää kaasua auttaakseen kuljettajaa pysymään nopeusrajoituksen sallimassa nopeudessa.

Lisämaksua vastaan saataville tulee myös kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, jota täydentää risteävän liikenteen tunnistava toiminto, joka muun muassa varoittaa parkkipaikalta pois peruuttavaa kuljettajaa mahdollisista takaa kulkevista autoista.

Entuudestaan kokonaisuuteen kuuluu jalankulkijoita suojaava Pre-Collision Assist -teknologia, kaistavahti, sivutuulen vakautusjärjestelmä ja aktiivinen vakionopeudensäädin. Kaikissa malleissa on led-päiväajovalot.

Tourneo-tuoteperheen kirkkain tähti

Vuonna 2013 ensiesitelty Tourneo Custom on  Tourneo-tuoteperheen lippulaiva, josta on saatavissa kahdeksan- ja yhdeksänpaikkaiset -mallit. L2-mallissa on enemmän tilaa matkatavaroille.

Euroopan mallivalikoimaan kuuluvat myös varustelultaan ylelliseksi kehuttu Titanium X ja urheilullisempi Sport.

Suomeen tuleva Tourneo Custom -mallivalikoima ja yksityiskohdat vahvistetaan myöhemmin.

Lähde ja kuvat Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat