6.9.2022

Toyota Yaris Cross GR Sport – ajettavuutta ja tyyliä Gazoo Racingin renkaanjäljissä

Toyotan rallimenestys on inspiraation lähde huippusuositun Yaris Crossin GR Sport -mallissa.

Suositun B-segmentin crossover -luokan kärkikastiin asettunut Toyota Yaris Cross kattaa jo käytännössä puolet koko Yaris -malliston myynnistä Euroopan laajuisesti. Seuraavaksi tämä World Urban Car 2022 -tittelin voittaja liittyy mukaan GR Sport -mallistoon C-HR:n, Corollan ja perinteisen mallisen Yariksen kanssa.

Muut kuin tyylilliset modaukset GR Sport -muokkaukset keskittyvät Yaris Crossin alustaan. Korotetun maavaran ja korkeamman korin omaavasta crossoverista on jousituksen uudenlaisilla säädöillä pyritty saamaan ajettavuudeltaan terävämpi, tarkoittaen muun muassa vähäisempiä kallisteluja. Tästä pääsee siis osalliseksi ennen muita kuljettaja, mutta täytyyhän muidenkin tietää, että kyseessä on Yaris Cross GR Sport.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pirtein painos

Gazoo Racing näkyy monessa kohtaa auton ulko- ja sisäpuolella. Auto rullaa uusien 18-tuumaisten, 10-puolaisten kevytmetallivanteiden varassa. Tunnusomaista on myös uusi Dynamic Grey -ulkoväri, joka on saatavilla mustan katon ja pilareiden pariksi luoden tummanpuhuvan kaksiväriyhdistelmän. Klassisempaa GR Sportia ovat punamustat GR-logot eri puolilla koria sekä tietenkin musta, kennomainen maskikuosi.

Sisällä etuistuimet on muotoiltu urheilullisella tavalla, ja ne ovat mustat punaisilla tikkauksilla. Saatavilla ovat myös Ultrasuede -premiumistuimet samalla väriyhdistelmällä. Gazoo Racing kertoo sisälläkin itsestään useissa yksityiskohdissa, mukaan lukien ratin alapuolassa, käynnistysnapissa sekä istuinten pääntuissa.

Konehuoneessa jatkaa 1,5-litrainen hybridivoimalinja. Yaris Cross GR Sportin ennakkomyynti alkaa Euroopan laajuisesti vuoden 2022 kuluvalla neljänneksellä.

Lähde ja kuvat: Toyota Teksti: Benjamin Helander

Lisää aiheesta

Luetuimmat