9.7.2016

Tulli huutokauppaa itäautoja Sallassa 15.–16.7.

Tulli huutokauppaa itäautoja Sallassa

Sallan kunnantalolla järjestettävässä tullihuutokaupassa myydään 128 autoa, joista suurin osa voidaan luokitella itäautoiksi. Ostajalla kannattaa kuitenkin olla jatkosuunnitelma löytönsä suhteen.

Tulevan viikonlopun perjantaina ja lauantaina kello 12 myydään itäautoja, jotka turvapaikanhakijat ovat hylänneet tai luovuttaneet valtiolle. Ajoneuvoja on 128 kappaletta ja varsinainen huutokauppa tapahtuu Sallan kunnantalolla. Tulli muistuttaa paikan päälle tulevia tullihuutokaupan pelisäännöistä ja huonokuntoisten ajoneuvojen asianmukaisesta säilyttämisestä ja kuljettamisesta.

128 ajoneuvon huutokauppa kattaa Ladat, Volgat ja monet muun merkkiset ajoneuvot. Ajoneuvoihin voi tutustua Tullin nettisivuilla julkaistussa huutokauppaluettelosta. Renkaanpotkintaa voi harjoittaa myös livenä kauppapäivänä Sallan kunnantalon edustalla ja kauppapäivien aamuina 9.30 – 11 Sallan hyötyjäteasemalla, jonne on järjestetty myös yleisökuljetuksia.

– Muistutamme huutokauppaan tulevia, että autot myydään siinä kunnossa kuin ne ovat eikä niitä voi vaihtaa tai palauttaa, kertoo tulliylitarkastaja Kari Hannu Tornion tullista.
– Tulli ei myöskään vastaa auton mittarilukeman, mahdollisesti ilmoitetun vuosimallin eikä muidenkaan tietojen oikeellisuudesta. Autot maksetaan käteisellä tai pankin varmentamalla sekillä ellei tilaisuudessa muuta ilmoiteta. Huutokauppahintaan lisätään arvonlisävero, 24 prosenttia.

Tullihuutokaupasta ostettua ajoneuvoa ei saa käyttää liikenteessä eikä rekisteröidä ennen kuin ajoneuvon autovero on suoritettu.
– Ostajien on varauduttava kuljettamaan autonsa pois huutokauppatilaisuuden jälkeen ja miettimään niille asianmukainen säilytys. Osa autoista on erittäin huonokuntoisia ja väärin säilytettynä ne ovat ympäristöriski, joten tähän on kiinnitettävä huomiota.

Huutokauppaamatta jääneet ajoneuvot jäävät valtiolle ja ne hävitetään tullivalvonnassa.

Sallan tullihuutokauppa on poikkeus jopa tullihuutokauppojen keskuudessa ja se on herättänyt paljon kiinnostusta muun muassa autoharrastajien keskuudessa meillä ja muualla.

Huutokauppailmoitus ja huutokauppakohteet löytyvät Tullin sivuilta tästä linkistä.

Lähde: Tulli Kuvituskuva: Lada

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat