8.6.2016

Uudelle Ford GT:lle arvostettu muotoilupalkinto

Ford GT

Fordin mehukas uusi GT on voittanut muotoilusta myönnettävän Gene Ritvo -palkinnon. Perusteluissaan raati kehui Fordin kykyä tasapainoilla nostalgian ja nykyhetken välillä.

Fordin pikkuhiljaa saapuva superauto, GT, on saanut arvostetun Gene Ritvo -palkinnon muotoilusta. Palkinto myönnetään ajoneuvolle, joka parhaiten heijastelee eleganssia suunnittelussaan. Palkinnosta kisaavat niin konseptiautot kuin tuotantoautot, markkinointikampanjat ja jopa yksittäiset ajoneuvon osat.

– On kunnia saada tämä palkinto, joka on samalla tunnustus, josta koko Ford GT:n taustatiimi voi olla ylpeä, kommentoi Fordin suunnitteluosaston johtaja Moray Callum.

– Tällaisen auton kanssa haaste on siinä, että alkuperäinen [Ford GT] on eräs ikonisimmista automalleista amerikkalaisessa autoiluhistoriassa. Ford on säilyttänyt tarpeeksi alkuperäisen sielua, jotta sen tunnistaa, mutta käyttänyt moderneja menetelmiä tehdäkseen nykypäivän auton, kommentoi tuomaristoon kuulunut Zachary Dollar Bostnin Museum of Fine Arts -kuvataidemuseosta.

– Ford GT on nykyhetken tulevaisuutta, mutta se säilyttää silti GT40:n klassiset mittasuhteet. Uusi GT ei kuitenkaan ole nostalgia-auto, mutta se katsoo taaksepäin sellaisella lempeydellä, että se vetoaa kaikkiin autoharrastajiin sukupolvesta riippumatta. Se on ehdottomasti ansainnut ystävämme mukaan nimetyn Gene Ritvo -palkinnon, kommentoi puolestaan New England Motor Press Associationin puheenjohtaja Craig Fitzgerald.

Palkinto on nimetty edesmenneen New England Motor Press Associationin innokkaan jäsenen ja ansioituneen concourse-kuvaajan Gene Ritvon mukaan. Fordille palkinto on toinen, valmistajan saatua tunnustusta vuonna 2012 Ford Fusionin (Mondeon) muotoilusta.

Lähde ja kuva: Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat