22.5.2024

Uudistunut Kia Sorento: vihaisen näköinen lataushybridimaasturi lähtee 58 790 eurolla

Kuva Kia

Uudistuneen Sorenton piirteet ja maahantuontiohjelma ovat kaikkinensa selvillä.

Kia Sorento on siis käynyt kasvojenkohotuksessa ja teknologiapäivityksessä jo viime kesänä, mutta niin kuin korealaismerkkien toimintatavoista tiedämme, matka Etelä-Koreasta Eurooppaan on toisinaan pitkä mitä tulee markkinakohtaisiin lanseerauksiin.

Eniten Sorentossa ovat muuttuneet ajovalot sekä maski, jotka tekevät uudesta ilmeestä varsin tuiman. Keulalla nähdään myös Kian uusi logo, joka siirtyy maskista konepellin etureunaan. Niin ikään etupuskuri on päivittynyt, mutta sen kohdalla erot ovat huomattavasti valoja ja maskia hankalammin paikallistettavissa. Takana uutta on niin ikään hienoisesti uudelleenmuotoillun puskurin lisäksi se, että aiemmin täysin kaksiosaiset takavalot on nyt yhdistetty yläosistaan toisiinsa uudenlaisella ledikoukkukuviolla. Muilta osin ulkonäölliset uudistukset typistyvät joihinkin uusiin vanne- ja värivaihtoehtoihin.

Sisätiloihinsa uudistettu Sorento tulee saamaan viimeisintä softasukupolvea noudattavan käyttöjärjestelmän, joka asuu kahden 12,3-tuumaisen näytön muodostamassa kompleksissa. Muun muassa EV9:stä tutulla tavalla kokonaisuus kaartuu hieman kuljettajaa kohti. Ilmastointia ja tietoviihdejärjestelmää hallitaan nyt monivalintapaneelilla, joka on tuttu muistakin Kian malleista. Muuta Sorentolle uutta teknologiaa ovat ainakin lisävarusteinen puhelimeen linkitettävä Digital Key -järjestelmä, jonka
avulla auton lukituksen voi avata ja sen voi käynnistää.

360-asteen around view -kamerajärjestelmä 3D-toiminnolla sekä risteyksessä kääntymisen ja ylittämisen huomioiva hätäjarrutustoiminto kuuluvat puolestaan uusiin turvavarusteisiin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Suomeen vain lataushybridinä

Uuden Sorenton Suomi-hinnat ovat siis nyt selvillä, kuten myös se, että autoa tuodaan tänne vain lataushybridinä ja muuten myös aina nelivetoisena. Muut versiot, kuten diesel ja itselataava hybridi, jäävät täten Suomen tuontiohjelmasta pois.

Sorenton hinnat alkavat siis viisipaikkaisen 1,6 T-GDI Plug-in Hybrid AWD Businessin 58 790 eurosta. Seitsenpaikkaisuus eli kolmas penkkirivi lisää hintaa noin 1 150 eurolla. Seuraavana vastaan tulee Business Premium 60 969 eurolla viisipaikkaisena.

Sorento Business Luxury on huippumalli, joka maksaa viisipaikkaisena 65 025 euroa ja seitsenpaikkaisena 66 127 euroa. Erikoisuutena Business Luxuryn saa myös seitsenpaikkaisen hinnalla kuusipaikkaisena, jolloin keskirivillä on kaksi herraskaista erillisistuinta.

Lähde: Kia

Kommentoi artikkelia