9.12.2015

Uusi E-Mersu tulossa: lähemmäs ässää

Seuraavan sukupolven E-Mercedeksen ensiesittely lähenee. Pääsimme tutustumaan auton sisätiloihin valmistajan kotikonnuilla Stuttgartissa.

Mercedeksen nykyinen E-sarja on jo seitsenvuotias, joten pian on kokonaan uuden mallin aika. Ulkomuodot paljastetaan tammikuun alussa Detroitin autonäyttelyssä, mutta saimme kurkistaa auton sisätilojen saloihin jo nyt.

E-sarjan sukulaisuus S-sarjaan on entistä selvempi. Sisustusmateriaalit ovat aiempaa loistokkaampia, ja kojelaudan yleisilme muistuttaa isoveljestä aina neljää pyöreää tuuletussuutinta myöten. 

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Näytöt uusittu kokonaan

Kuljettajan näkymää hallitsee leveä, mittariston ja monitoiminäytön sisältävä kokonaisuus yhden suuren lipan alla.Perusmallissa käytetään tavallista mittaristoa, mutta autoon saa myös täysdigitaalisen mittariston kolmella erilaisella teemalla. Niiden näkymiä voi muokata mielensä mukaan.

Näyttöjä hallinnoidaan ohjauspyörän puolissa sijaitsevilla pienillä kosketuslevyillä, jotka korvaavat osan tavallisista nappuloista. Etuna on valmistajan mukaan se, että valikoissa surffaaminen sujuu nopeammin, ja kuski voi hoitaa kaikki näyttöihin liittyvät säädöt irrottamatta käsiä ratista.

Kokeilun perusteella peukalot oppivat uudet liikkeet nopeasti. Toiminnot on jaettu loogisesti niin, että vasemmanpuoleisella kosketuslevyllä säädetään mittaristoa ja oikeanpuoleisella keskinäyttöä. Käyttö onnistuu myös C-sarjasta tuttuun tapaan keskikonsolin säätöpyörällä ja kosketuslevyllä. E-sarjaan saa ensimmäistä kertaa myös tuulilasiin heijastettavan HUD-näytön.

Väljät sisätilat

Koeistuminen paljasti, että uudet etuistuimet tarjoavat erinomaisen tuen, ja taakse mahtuu mainiosti yli 190-senttinen matkustaja toisen samanmittaisen taakse: sekä polvi- että pääntilat täyttävät siis taksivaatimukset.

Takaistuimen reunamatkustajien turvallisuutta lisäävät törmäyksissä ilmalla täyttyvät turvavyöt, ja luvassa on runsaasti muutakin uutta turvatekniikkaa.

Suomeen keväällä

Suomeen uusi E saapuu maalis-huhtikuussa sedan-korisena. Aloitusmalleina ovat bensiinimoottorinen E 200 sekä dieselkäyttöinen E 220d. Syksyllä valikoima laajenee farmarimallilla ja seuraavana vuonna coupélla sekä avomallilla.

Myös moottoripalettiin on luvassa useita täydennyksiä. Maahantuojan mukaan hintoihin on luvassa vain ”maltillista korotusta”.

Teksti Jussi Saarinen, kuvat Mercedes-Benz/Harry Ruckaberle

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat