21.11.2017

125 mutta siitä viis: uusi Honda Monkey markkinoille 2018

uusi Honda Monkey 2018

Hondan Milanon moottoripyöränäyttelyssä esittelemä konsepti-Monkey siirtyy tuotantoon. Suomeen uutuus saadaan jo kesäkuussa 2018.

Uusi Honda Monkey herätti Milanon moottoripyöränäyttelyssä ansaittua huomiota, sillä pykälää alkuperäistä isommasta koosta huolimatta ulkonäkö on selvästi yhteneväinen alkuperäisen Monkeyn kanssa. Alkuperäisen Monkeyn 50-kuutioinen moottori on kasvanut 125-kuutioiseksi, joten ajokortti- ja ikävaatimukset uutuuden ajamiseksi ovat samalla kasvaneet.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ominaisuudet kasvaneen tehon tasolla

uusi Honda Monkey 2018

Isomman moottorin ja kasvaneen suorituskyvyn takia pyörän fyysistä kokoa on kasvatettu ja jousitus- ja jarruvarustusta tukevoitettu. Sekä edessä että takana on lukkiutumattomat levyjarrut. Takajousitus on edelleen ”stereoperä” ja edessä on USD-teleskooppi.

Moottori on yksisylinterinen ilmajäähdytteinen nelitahtimoottori. Kun Hondan CB 125 R:n nestejäähdytteinen nelitahtimoottori tuottaa 13,3 hevosvoiman huipputehon, niin ilmajäähdytteisen moottorin teho lienee noin 10 hevosvoiman tasolla.

Tärkeintä tuttu ulkonäkö

uusi Honda Monkey 2018

Tärkeintä uudessa Monkeyssa on kuitenkin ulkonäkö. Tankki ja satula noudattelevat mahdollisimman tarkasti samoja linjoja kuin alkuperäinen Monkey. Myös pakoputkisto kiertää samalla tavalla yläkautta, ja tuttua on myös ylös nostetut lokasuojat.

Honda Monkey 125 saapuu maahantuojan mukaan Suomeen kesäkuussa 2018. Hinnaksi ilmoitetaan 3 990 euroa sisältäen verot ja rekisteröinnin. Lisäksi tulee paikkakuntakohtaiset toimituskulut. Varauksia otetaan jo vastaan. Alustavan tiedon mukaan Suomeen saadaan kesäkuussa vain noin kymmenen kappaleen erä, joista jo muutama onkin ehditty varata.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Honda

Luetuimmat