17.10.2020

Korealainen pikkujätti – Uusi Hyundai i20 alkaen 15 990 euroa

Uusi Hyundai i20 2021

Aiempaa matalampi, mutta muuten suurempi, uusi Hyundai i20 esittelee yhtiön uuden muotokielen ja hinta alkaa alle 16 000 euron. Samalla saa turvallisuutta, viihdettä ja kevythybridivaihtoehdon.

Täysin uusi Hyundai i20 on kasvanut kolmannen sukupolven myötä kaikkiin muihin suuntiin, mutta muuttunut matalammaksi. Malliston toiseksi pienin vaihtoehto on kuitenkin myynniltään suuri. Se on ollut useina vuosina Suomen myydyin Hyundai, ja myös yksi Euroopan myydyimmistä Hyundai-malleista.

Hyundai i20 saa ensimmäisenä mallina valmistajan uuden muotokielen, jossa sivuprofiilista löytyy useita pokkauksia. Uutuuden c-pilari sekä tankin luukun sijoittelu ovat mielenkiintoisia yksityiskohtia ja takavalojen uusi ilme liittyy näistä jälkimmäiseen.

Mitat kertovat paljon käytettävyydestä ja katto on nyt korkeudessa 1 450 millimetriä, eli  24 millimetriä aiempaa alempana. Pituutta on 4 040 millimetriä (+ 5 mm) ja akseliväli on 2 580 mm (+ 10 mm). Leveyttä on tullut lisää eniten (+ 30 mm) ja asettuu nyt lukemaan 1 775 millimetriä.

Hyundai i20 2021

Valmistaja kertoo leveyden ja akselivälin kasvun tuntuvan takamatkujien tiloissa. Kasvaneet mitat ovat kasvattaneet myös tavaratilaa 25 litraa ja sitä on nyt 351 litraa. Vannekokona on 17-tuumaa.

Kojelauta on muotoiltu uusiksi, vaikka sukunäkö vanhempiinkin Hyundai-malleihin on yhä selvä, ja sen voimakas vaakasuuntainen muoto korostaa leveyttä. Sisätilojen puolelta löytyy myös led-sisävalaistus pimeää talvea varten.

Hyundai i20 2021

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Liitettävyyttä, tietoa ja viihdettä

Langatontakin liitettävyyttä tarjoaa Apple CarPlay ja Android Auto jo 8-tuumaisella näytöllä varustetun vakiovarusteisen tietoviihdejärjestelmän kanssa. Uusi, Comfort-varustetasosta alkaen varusteluun kuuluva, 10,25-tuumainen digitaalinen mittaristo ja navigoinnin yhteydessä mukaan astuva 10,25-tuumainen kosketusnäyttö on yhdistetty visuaalisesti toisiinsa.

Samoin i20 on saatavilla Hyundain Bluelink-järjestelmällä, joka tarjoaa langattomasti käytettävät liitettävyyspalvelut. Bluelinkin avulla voi esimerkiksi lähettää navigoitavan kohdeosoitteen älypuhelimesta autoon, paikantaa autonsa, lukita auton etäohjauksella sekä tarkastella tietoja esimerkiksi rengaspaineista ja ajosuoritteesta. Tuo järjestelmä on veloitukseton ensimmäiset viisi vuotta ja vakiovarusteena navigointilisävarustepaketin kanssa.

Keskikonsolista löytyy etumatkustajille puhelimen langaton latausalusta ja takamatkustajille on saatavilla usb-latauspistoke. Lisävarusteena löytyy myös Bose-äänentoistojärjestelmä subwooferilla ja seitsemällä kaiuttimella.

Hyundai i20 2021

Uusi Hyundai i20 kevythybridinä

Hyundai i20:n moottorimallistossa on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla 48 voltin kevythybridijärjestelmä, joka vähentää valmistajan mukaan auton polttoaineenkulutusta 3‒4 prosenttia. Kevythybridijärjestelmä on Suomessa tarjolla 120-hevosvoimaisen 1,0 T-GDi -bensiinimoottorin ja 7-DCT-kaksoiskytkinautomaattivaihteiston yhteydessä.

Tarjolla on myös 100-hevosvoimainen 1,0 T-GDi -bensiinimoottori ilman kevythybridijärjestelmää, jonka yhteydessä saa valita joko 7-DCT-automaattivaihteiston tai 6-vaihteisen käsivaihteiston. Kolmas moottorivaihtoehto on nelisylinteinen 84-hevosvoimainen 1,2 litran MPi-moottori viisivaihteisella käsivaihteistolla.

Uusi Hyundai i20 painaa valmistajan mukaan 4 prosenttia edeltäjäänsä vähemmän, jolla on mahdollista auttaa sekä polttoainetaloudellisuutta että ajettavuutta. Tarkat lukemat riippuvat tietenkin valitusta moottorista, vaihteistosta ja varustelusta.

Hyundai i20 2021

Turvaa varusteilla

Uusi Hyundai i20 on varustettu Hyundai SmartSense -turvallisuusjärjestelmällä ja saatavilla on useita mukavuusvarusteita. Eräs uutuuksista on navigointia hyödyntävä mukautuva vakionopeussäädin, joka käyttää auton navigointijärjestelmää ennakoidakseen esimerkiksi kaarteet säätäen nopeutta tarvittaessa näitä varten. Tämä on toki lisävaruste, mutta perinteinen vakionopeudensäädin kuuluu vakiovarusteluun.

Vakiovarusteena on myös nopeusrajoitusjärjestelmä, joka varoittaa kuljettajaa sekä äänellä että visuaalisesti, jos nopeusrajoitus ylitetään. Style-varustetasossa vakiovarusteena oleva tai Comfort-varustetason Smart Cruise Pack -lisävarustepakettiin kuuluva kaistallapysymisavustin pitää i20:n keskellä ajokaistaansa, mikäli kuljettaja unohtaa ohjata autoa.

Style-varustetasoon saatavilla oleva Safety Pack -lisävarustepaketti tuo katvealueen varoitusjärjestelmän, joka käyttää tutkaa tarkkailemaan auton takakulmia ja varoittaa havaitessaan toisen ajoneuvon. Tarvittaessa tämä jarruttaa törmäyksen välttämiseksi tai vaurioiden minimoimiseksi.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on päivitetty pystyen tunnistamaan autojen lisäksi myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Turvallisuusvarusteista vakiovarusteluun kuuluvat myös kaistallapitoavustin, kuljettajan vireystilan valvonta sekä kaukovaloavustin.

Hyundai i20 2021

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Marraskuussa myynnissä

Uusi Hyundai i20 saapuu Suomeen marraskuussa 2020. Myyntivalttina toimii ainakin uusille Hyundai-malleille myönnettävä viiden vuoden takuu ilman kilometrirajaa.

Hyundai i20-malliston hinnat alkavat 15 990 eurosta, jolla saatava malli on i20 Hatchback 1.2 MPi käsivalintaisella viisipykäläisellä vaihteistolla. Ensi vuonna Hyundai i20 -mallisto täydentyy täysin uusilla N Line ja N -malleilla.

Luetuimmat