1.6.2020

Uusi Škoda Octavia sai hinnat – onko 26 622 eurosta alkava auto halpa vai kallis?

Skoda Octavia Combi

Škoda Octavia on nyt hinnoiteltu Suomessa, mutta myynti alkaa hyvin suppealla mallistolla.

Uusi Škoda Octavia maksaa edullisimmillaan 26 621 euroa ja 61 senttiä. Sillä rahalla saa Ambition Launch Edition varustelun ja 150-hevosvoimaisen 1.5 TSI -bensiinimoottorin manuaalivaihtein.

Tänään julkaistu hinnasto on vielä varsin suppea: mainitun bensiinikoneen lisäksi  tarjolla on 2.0 TDI joko 115- tai 150-hevosvoimaisena painoksena. Dieseleistä tehokkaampi on DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla varustettu, pienempi diesel ja toistaiseksi ainoa bensiinimoottori tarjotaan alkuun vain manuaalilla.

Mallisto laajenee pian useammilla moottori-vaihteistoyhdistelmillä, pienemmillä voimanlähteillä, tehokkaammilla versioilla, nelivedoilla ja ladattavilla hybrideillä. Jos omaa Octaviaa ei vielä löydä hinnastosta, ei tarvitse huolestua. Odottamalla selviää.

Skoda Octavia

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kolme moottoria, kaksi koria, kaksi varustetasoa

Edullisin diesel, Octavia 2.0 TDI 115 Ambition Launch Edition, maksaa 28 507 euroa, ja edullisin automaattivaihteinen, eli Octavia 2.0 TDI 150  Ambition Launch Edition DSG kustantaa 32 026 euroa. Combi-farmariversiot jokaisesta mainitusta kustantavat aika tarkasti tuhat euroa lisää.

Škoda Octavian myynti alkaa siis malliston keskipään malleilla, ja  varustelukin on varsin mukava. Maahantuoja kertoo Ambition Launch Edition -varustelun kattavan mm. täysledivalot, avaimettoman käytön, digitaalimittariston, lämpiävän ohjauspyörän ja tuulilasin sekä polttoainekäyttöisen lisälämmittimen kauko-ohjauksella.

Style Launch Edition maksaa noin kolmisen tuhatta lisäeuroa kuhunkin versioon lisää. Vaihtokaupan vastineeksi saa matriisiledivalot, 10-tuumaisella ruudulla pyörivän navigointijärjestelmän, heijastusnäytön, peruutuskameran ja mukautuvan vakinopeudensäätimen sekä tukun aktiivisia turvavarusteita.

Onko Octavia siis kallis vai  halpa?

Volkswagen Golf

Uuden Volkswagen Golfin perushinta samalle 1.5 TSI -moottorille manuaalivaihtein on 26 354 euroa, ja kevythybridisoitu DSG-automaattiversio samasta voimanlähteestä maksaa perusvarustein 30 339 euroa.

Golfinkin perusvarustelu on varsin mainio, mukana on niin ledivaloja, digitaalimittaristoa kuin 10,25-tuumaista kosketusnäyttöä ja aktiivista vakionopeudensäädintäkin.

Seat Leon 1.5 eTSI DSG FR

Ehkä vielä mielenkiintoisemman vertailukohdan tarjoaa uusi Seat Leon, joka sukupolvenvaihdoksessa venähti Octavian kokoiseksi.

Uudesta Leon-mallistosta on toistaiseksi hinnoiteltu Suomessa 150-hevosvoimainen bensiinimoottori DSG-kaksoiskytkinvaihteiston kera. Tämä Seat Leon 1.5 eTSI 150 Hybrid Style DSG alkaa 25 994 eurosta, ja parempi Xcellence-varustelu nostaa hinnan 28 995 euroon. Seat siis tarjoaa DSG-kaksoiskytkinvaihteiston suunnilleen samaan rahaan kuin Škoda manuaalin – joskin paremmin varustein.

Mallistot laajenevat

Tällä hetkellä suoraa vertailua rajoittaa melkoisesti kolmikon hyvin erilaiset mallistot: kunhan uusia moottori-vaihteisto -yhdistelmiä ja varustetasoja saapuu lisää, voi Octavian, Golfin ja Leonin hintoja verrata tarkemmin toisiinsa.

Toki eroja on myös autoissa: näistä linkeistä pääset Golfin ja Octavian koeajoihin, ja  Seat Leonin maistiaisen löydät täältä.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde: valmistajat, kuvat: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat