26.7.2020

Uusi Toyota Yaris ennakkomyynnissä – hinta alkaen 16 800 euroa

Nyt on monen odottama Toyota Yaris ennakkomyynnissä ja alle 17 000 eurolla saa litraisen kolmesylinterisen moottorin Life-varustelulla. Edullisin Toyota Yaris Hybrid kustantaa yli 20 000 euroa.

Monen suomalaisen odottama otsikko on täällä: Uusi Toyota Yaris ennakkomyynnissä. Hinnastokin on jo nähtävillä ja palaamme siihen vielä pian. Uusi Yaris rakentuu vahvalle pohjalle sekä bensiini- että hybridivoimalinjoin, sillä Eurooppaa varten suunniteltu pikkuautoluokan edustaja on menestynyt mainiosti. Sen ostajakunta on myös uskollista.

Todella yllättävästi kyseessä on edeltäjäänsä lyhyempi auto kokonaispituudella 3,94 metriä. Samoin korkeutta on 40 millimetriä aikaisempaa vähemmän, joka auttaa aerodynamiikkaa. Akseliväli ja leveys on silti kasvanut 50 millimetriä, joten sisätiloista ei kannata olla turhan huolissaan.

Toyota Yaris

Sisällä kuljettajaa tervehtii uusi nahkaverhoiltu ohutkehäisempi ohjauspyörä ja kiikareista muotoa hakenut digitaalimittaristo. Uuden Yarisin vakiovarusteluun kuuluu muun muassa Toyota Touch 2 -mediakeskus 7-tuumaisella kosketusnäytöllä ja älypuhelimen integrointi. Sen sijaan esimerkiksi avaimeton kulku, puhelimen langaton lataus ja suurempi näyttö kuuluvat lisävarustelistalle.

Uusi Yaris on myynnissä kolmella voimalinjavaihtoehdolla, joista hinnaston edullisinta päätä edustaa kolmisylinterinen 1,0-litrainen bensiinimoottori. Lisätehoa ja -varusteita saa valitsemalla 1,5-litraisen kolmisylinterisen polttomoottorin joko sellaisenaan tai osana hybridivoimalinjaa. Kaikesta tästä, ja Yarisin korin kehityksestä sekä todellisista tuntemuksista auton viereltä, on luettavissa lisää Moottorin kylmätyypeista Yarisin julkistuksen yhteydessä.

Toyota Yaris

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Toyota Yaris ennakkomyynnissä

Uusi Toyota Yaris ennakkomyynnissä tarkoittaa myös hinnastoa, joka alkaa summasta 16 800 euroa. Sillä hinnalla saa itselleen 1,0-litraisen moottorin ja manuaalivaihteiston edullisimmalla Life-varustetasolla. Kaikissa muissa vaihtoehdoissa onkin jo korkeampi varustetaso eli vähintään Active, mutta osin suuremman moottorin pienemmästä päästölukemasta johtuen hinta nousee ensimmäisellä askeleella alle 1000 euron verran.

Alle 18 000 euron saa itselleen 1,5-litraisen moottorin Active-varustelulla, joka mahdollistaa myös Plus-varustepaketin valinnan hieman yli 1000 euron lisähinnalla. Multidrive S -automaattivaihteiston lisähinta tähän moottoriin on hieman vajaat 2000 euroa. Tämän jälkeen hinnastossa siirrytäänkin jo hybridivaihtoehtoihin, joita on tarjolla ilahduttavan laajalla kattauksella.

Toyota Yaris

Edullisin uusi Toyota Yaris Hybrid on 1,5-litrainen Hybrid Active hieman alle 21 000 euron hinnalla. Varustelua kasvattamalla hintaa saa nostettua muutaman tuhannen euron pykälissä aina lippulaivamallin (Hybrid Limited Launch Edition) hintaan 27 000 euroa. Toki näiden lisäksi ja ulkopuolelta on valittavissa sekä varustepaketteja että yksittäisiä varusteita oman Yarisin räätälöimiseksi, joten kannattaa kurkata itse uuden Toyota Yarisin hinnastoon

Lähde: Toyota, Kuvat: Aake Kinnunen

Luetuimmat