23.8.2016

Vaihdoitko veneen moottorin tai annoitko uuden nimen?

Vene

Veneiden ja vesikulkuneuvojen rekisteröintiin liittyvät palvelut sähköistyvät. Jo kolmannes venerekisteriin päätyvistä muutoksista tehdään sähköisesti.

Veneilijät ovat löytäneet veneiden ja muiden vesikulkuneuvojen rekisteröintiin liittyvät sähköiset palvelut hyvin, kertoo Trafi. Alkuvuonna joka kolmas omistajanvaihdos hoitui sähköisesti, kuten myös kolmannes veneiden teknisten tietojen muutoksista.

Ensimmäiset venerekisterin sähköiset palvelut, vesikulkuneuvojen omistajan vaihdos ja rekisteröintitodistuksen tilaus otettiin käyttöön elokuussa 2014. Seuraavana vuonna mukaan tulivat myös ensirekisteröinti, veneen teknisten tietojen ja moottorin muutokset sekä rekisteristä poisto.

Vene

– Erityisesti veneiden rekisteröintitodistusten tilaukset ovat siirtyneet nettiin, kertoo erityisasiantuntija Reetta Laine.

Rekisteröintitodistusten lisäksi myös veneiden rekisteristä poistot tehdään jo pääsääntöisesti sähköisten palveluiden kautta.

Rekisteröinnin voi hoitaa myös henkilökohtaisesti Trafin kumppaneiden rekisteröimistoimipisteissä tai perinteiseen tapaan postitse. Veneiden ensirekisteröinneistä suurin osa tehdäänkin heti veneen ostohetkellä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Päällikkö vastaa veneestään

Rekisteröintitodistuksen lisäksi veneessä kuuluu olla varusteina sopivat pelastusliivit tai kelluntapukineet kaikille veneessä oleville, tyhjennysväline sekä airot, mela ja ankkuri köysineen.

Kuluneen kesän venepalojen jälkimainingeissa Trafin veneilytarkastajat haluavat muistuttaa erityisesti tarkistetun ja käyttökuntoisen palonsammuttimen tärkeydestä. Riittävän tehokkaalla sammuttimella voit pelastaa oman ja kanssaveneilijän hengen.

Vene

– Kaikki kulminoituu loppujen lopuksi veneen päällikön vastuuseen. Päällikköhän vastaa kaikesta siitä, mitä vesikulkuneuvossa tapahtuu ja myös siitä, mitä vesikulkuneuvolla liikkuminen aiheuttaa. Roolin entistä vahvempi painotus on tarkoitus saada näkymään myös vesiliikennelain tulevassa uudistuksessa, toteaa yksikönpäällikkö Ville Räisänen.

Lähde Trafi Kuvat Antti Hentinen

Luetuimmat