24.5.2023

Valkoisille aluksille uusia pohjoisia makuja

Tallink Baltic Queen

Tallink Siljan matkustaja-alusten uusi viiden ruokalajin Menu Nordic -gourmet-menu on tarjolla syyskuun puoliväliin.

Tallink Siljan laivojen uuden Menu Nordicin keskiössä ovat sesongin raaka-aineet ja pohjoiset maut puutarhasta ja metsästä. Uusi viiden ruokalajin menu on saatavilla Helsinki–Tukholma-reitin Silja Serenadella ja Silja Symphonylla sekä Tallinna–Tukholma-reitin Baltic Queenilla 13.9. asti.

Menun on luonut Silja Symphonyn keittiöpäällikkö Jonas Niklasson.

Menu korostaa paikallisia sesonkituotteita ja leikittelee jännittävillä makuyhdistelmillä. Menusta on saatavilla myös vegaaninen versio.

– Menu on saanut inspiraationsa kauden pohjoismaisista raaka-aineista. Näistä esimerkkeinä voikukka, nokkonen, karhunlaukka, raparperi, parsa ja mansikat. Esimerkiksi turska-annoksen kastike on maustettu voikukkasiirapilla. Voikukkaa pidetään yleisesti rikkaruhona, mutta ruokaan se tuo erinomaista makua ja sopii fantastisesti turska-annokseen, Niklasson kertoo.

Hänelle menu tuo esiin muistoja lapsuudesta ja ruotsalaisesta ruokaperinnöstä.

– Menussa on esimerkiksi vasikanpaistia, jonka resepti mukailee isoäitini tapaa valmistaa vasikkaa sunnuntaisin.

Viiden ruokalajin menun hinta on 85 euroa ilman juomia, ja vegaanisen menun hinta 75 euroa. Menua voi täydentää laivojen sommelierien valitsemalla viinipaketilla, jonka hinta on 50 euroa. Alkoholittoman viini- ja mocktailpaketin hinta on 35 euroa.

Teksti: Marko Jokela Kuvituskuva: Moottorin arkisto Lähde: Tallink Silja

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat