29.10.2020

Valmet Automotive tarjoaa 400 työpaikkaa tarvitseville

Valmet Automotive

Valmet Automotive tarjoaa 400 työpaikkaa hakuun. Autonrakentajien rekrytointi alkaa välittömästi ja töitä on tarjolla muun muassa korihitsaamossa, maalaamossa ja kokoonpanossa.

Valmet Automotive tarjoaa 400 työpaikkaa Uudenkaupungin autotehtaalla. Näillä toimilla yritys reagoi nopeasti lisääntyneeseen autojen kysyntään, ja toteuttaa siksi rekrytoinnin kiireellisellä aikataululla. Uudet autonrakentajat tarvitaan töihin jo tammikuun loppupuolella.

Uudenkaupungin tehtaalla autoja valmistava Valmet Automotive käynnistää talouden nykytilanteessa poikkeuksellisen suuren rekrytoinnin. Tilanteen taustalla on Uudenkaupungin autotehtaan nopeasti kirkastuneet näkymät. Loppukesällä alkanut tuotantomäärien kasvu jatkuu ja asettuu tammikuussa tasolle, jolla tuotannon eri tehtäviin tarvitaan uusia työntekijöitä tuo aiemmin mainittu lukumäärä.

Uutisoimme maaliskuussa, että viime vuosi oli Valmet Automotivelle voitollinen. Viime vuoden liikevoitto oli 18,1 miljoonaa euroa, joka merkitsi 2,8 prosenttia liikevaihdosta. Tänä vuonna tehdas oli kiinni käytännössä koko huhtikuun ajan työntekijöiden turvallisuuden sekä komponenttien heikon saatavuuden johdosta – syynä oli tietenkin pandemia.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Valmet Automotive tarjoaa 400 työpaikkaa

Yrityksen mukaan rekrytoinnin aikataulu on erittäin haastava, sillä aikaa 400:n uuden työntekijän rekrytoimiseen on vain seitsemän viikkoa, jotta henkilöt ehditään kouluttaa tehtäviinsä. Rekrytointialueena on jälleen koko Suomi, ja Valmet Automotive kertookin suunnitelmana olevan kohdistaa huomiota ja toimenpiteitä erityisesti korkean työttömyyden alueille.

– Suomen talouden epävarmuus ei ole vielä näkynyt hakijamäärien merkittävänä nousuna. Valmet Automotiven viesti on, että rekrytointimme on tässä tilanteessa poikkeuksellinen tilaisuus työllistyä Suomessa, ja tarjoaa joustavan mahdollisuuden esimerkiksi alan vaihtoon, kertoo Valmet Automotiven valmistusliiketoiminnan johtaja Pasi Rannus.

Lisähenkilöstöä tarvitaan kaikille autotehtaan tuotanto-osastoille eli korihitsaamoon, maalaamoon, kokoonpanoon ja sisäiseen logistiikkaan. Valmet Automotive kouluttaa kaikki hakijat tehtäviinsä. Aiempaa työkokemusta arvostetaan, mutta autoalan ei tarvitse olla hakijalle ennestään tuttu.

Lisähaasteen rekrytointiin tuo korona, jonka vuoksi kampanjatoimenpiteet tulevat siirtymään yhä selkeämmin verkkoon. Kampanjaa markkinoidaan verkon eri kanavissa, ja esimerkiksi tapaamiset toteutetaan virtuaalisesti muun muassa webinaarien avulla. Haku on auki Valmet Automotiven kotisivuilla.

Kuvituskuva: Aake Kinnunen/Moottorin Arkisto, lähde: Valmet Automotive

Luetuimmat