14.12.2018

Valtteri Bottas lähtee ralliin – edessä ensimmäinen kilpailu ja alla Ford Fiesta RS WRC

Valtteri Bottas Duathlon

Tammikuun lopulla ajettavassa rallin SM -sarjan avauskisassa nähdään F1-kuljettaja Valtteri Bottas aivan uudessa ympäristössä.

Rallin SM -verkkosivusto kertoo formula 1 -tähti Valtteri Bottaksen uusimmasta aluevaltauksesta.

Tulevassa Arctic Lapland Rallyssa nähdään tuttu F1-kuljettaja aivan uudessa ympäristössä. Valtteri Bottas osallistuu kilpailuun M-Sportin Ford Fiesta RS WRC -ralliautolla. Vastaavan kaltaisella ja saman tiimin autolla Sebastien Ogier on voittanut kaksi viimeisintä rallin maailmanmestaruutta.

– Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua ralliautoilun maailmaan, kiitokset kaikille jotka tekevät sen mahdolliseksi. Kokemus on minulle täysin uusi, eikä WRC-autostakaan ole aiempaa tuntumaa. Silti, kilpa-autoilija kun olen, niin aina mennään täysillä, oli laite mikä tahansa, kertoo verkkosivuston haastattelema Bottas.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kartanlukijana kaksinkertainen maailmanmestari

Bottaksen kartturiksi on lupautunut Marcus Grönholmin kanssa kaksi maailmanmestaruutta voittanut Timo Rautiainen. Rautiaista ei ole verkkosivuston mukaan totuttu näkemään muiden kuin Grönholmin kyydissä, mutta nyt avautunut tilaisuus sai hänet tekemään ainakin väliaikaisen paluun kartanlukijaksi.

– Olen istunut elämäni aikana ainoastaan kolmen kuljettajan kyydissä, mutta tehtävän mielenkiintoisuus sai tarttumaan haasteeseen. Uskon, että testeissä saamme Valtterin kaltaiselle taitavalle ratinpyörittäjälle hyvän perusrutiinin ajamiseen. Haaste tulee toki vastaan, kun opettelemme nuotituksen ja nuoteista ajamisen samalla, sanoo Rautiainen.

Marcus Grönholmin lisäksi Rautiainen on toiminut Sebastian Lindholmin ja Mikko Kalliomaan kartanlukijana, verkkosivusto kertoo.

AKK luotsaa tulevia huippuja pinnalle

Flying Finn -konseptin alle rakentunut suomalainen autourheilijapolku on tuottanut maailmalle osaavia suomalaisia autourheilun huippuja. Valtteri Bottaksen ”Tehtävä Tunturissa” -haaste on osa tätä kokonaisuutta. Flying Finn -kuljettaja itse kiihdyttää kilpailuun sinivalkoisella, siipitunnuksilla varustetulla autolla, jonka ilme tullaan paljastamaan myöhemmin.

– Flying Finn -teema kulkee AKK:n tapahtumissa mukana tänä vuonna Neste Rallia myöten ja kausi huipentuu syyskuun alussa kartingin MM-kisoihin, Flying Finn Raceen. Toivomme Valtterille hienoa rallikokemusta ja yleisölle tervetuloa kannustamaan Ralli SM -kauden ikimuistoiseen avaukseen, summaa AKK:n markkinointiviestintäpäällikkö Rita Pasanen.

Lähde: rallism.fi Kuvituskuva: Moottorin arkisto/Roman Razinkov

Luetuimmat