10.2.2018

Vene 18 Båt: tinkimättömän omaleimainen Galeon 470 Skydeck

Galeon 470 Skydeck

Vuosien varrella puolalaisvalmistaja on löytänyt oman tinkimättömän tyylinsä. Messuilla esittelyssä on tällä kertaa Galeon 470 Skydeck.

Galeonin myynnin alkaessa Suomessa viime vuosituhannen lopulla se oli halpa vaihtoehto matkaveneiden luokassa, sillä sen valmistus Puolassa oli edullista alempien palkkakustannusten takia. Galeonin tapauksessa halpuus ei suinkaan tarkoita huonoutta. Päinvastoin, käsityönä tehtäessä on ollut aikaa ja varaa olla hutiloimatta. Alkuun tehtiin tavanomaisia matkaveneitä, mutta nyt oma tunnistettava tyyli on muotoutumassa. Matkavene on jo vaatimaton nimitys nykytuotteille, joiden mallisto ulottuu kymmenmetrisistä aina 23-metrisiin jahteihin asti.

Tämänvuotisilla messuilla on esillä mallistoon vasta tullut Galeon 470 Skydeck. Mallimerkintä paljastaa pituudeksi 47 jalkaa eli lähes 15 metriä. Skydeck kuvannee yhtälailla isoa yläohjaamoa kuin alaohjaamon avattavaa kattoikkunaakin. Makuukajuuttoja on kaksi parisängyllistä omine wc-tiloineen ja yksi lapsille kerrossänkyineen. Painoltaan 18-tonnista venettä liikuttaa kaksi akselivetoista Volvon D8:aa (2x600hv).

Galeon 470 Skydeck

Galeon ei ole tyytynyt jäljittelemään perinteisiä veneenvalmistajia, vaan esittelee uusia innovaatioita. Esittelyveneessä on molemmin puolin takakantta sähkömoottorilla levitettävät terassit ja aukeavat sivuikkunat, jolloin keittiötilan ympäri aukeaa leveä terassi kolmeen suuntaan. Baaritiski ja baarituolit ovat yhdellä sivulla. Niin taka- kuin etukannenkin istumaryhmät saa myös muunneltavana eri tilanteisiin.

https://youtube.com/watch?v=1DIgk9xJWcw

Helppoutta tuo yläohjaamon peite, joka peittää yläohjaamon minuutissa napin painalluksella. Ennakkoluuloton linja jatkuu sisustuksessa, monipuolisesti räätälöitävä verhoilu ja varustus on tyylikäs ja yksityiskohdiltaan taiten viimeistelty. Galeonista ei todellakaan tule enää mieleen halpa, vaikka 800 000 euroa onkin kohtuuhinta tämänkokoisesta ja –tasoisesta veneestä.

Galeon 470 Skydeck

Teksti: Petri Munukka Kuvat ja video: Jari Saarentaus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat