14.1.2018

Viikon videot: Ferrarin ilmatankkausta ja Bemarin osto-opas

Viikon videot: Ferrarin ilmatankkausta ja Bemarin osto-opas

Tällä viikolla vuokraamon palautusluukusta löytyy klassinen F1-mainos, harvinaislaatuinen osto-opas ja hassuttelua tulevasta teknologiasta.

Viikon videoissa palataan tällä kertaa menneisiin, sillä historia oli läsnä useammassakin uutisaiheessa.

Alkuviikosta kirjoitimme Ajatuksia autoista -sarjassa vuoden 1987 klassikoista, jotka voi ensi kertaa saada museoajoneuvoiksi. Eräs listalla mainituista ajoneuvoista on BMW:n klassinen E34-korimallin 5-sarjalainen, jonka tosin saaminen museoajoneuvoksi vielä tänä vuonna voi osoittautua vaikeaksi valmistuksen käynnistyttyä vasta aivan loppuvuodesta 1987.

Ei anneta sen kuitenkaan häiritä. BMW teki loppuvuodesta 2017 videon, jossa Saksasta Jordaniaan ajava rallitiimi hankkii käyttöönsä muutaman E34-farmarin. Samalla saksalaistehdas kertoi, millaisiin perusasioihin BMW Group Classic -osaston mekaanikko kiinnittää huomiota E34:ää tarkastellessaan. Yleensä autovalmistajat eivät mielellään puhu vanhoista automalleistaan, saati niissä olevista vioista tai ruosteesta, mutta kolmenkympin lähestyessä E34 on poikkeus tässäkin asiassa.

https://youtube.com/watch?v=UEA3K9V1vNs

Las Vegasissa järjestettävillä CES-elektroniikkamessuilla Mercedes-Benz esitteli seuraavan sukupolven matkustamoelektroniikkaansa. Autoilta vaadittavien toimintojen monipuolistuminen, verkottautuminen ja uudet palvelumallit vaativat valmistajia kehittämään järjestelmiään eteenpäin monipuolisista radioista. Vaikka uudet kosketusnäytöt ja niiden näyttävä grafiikka voidaan helposti esittää valokuvin, vaatii ääniavustimen demonstroiminen käytännössä videon.

Mercedeksen uudessa MBUX-järjestelmässä entistä kehittyneempiä älytoimintoja hyödynnetään kosketusjärjestelmien lisäksi uudella ääniavustimella, joka lupaa luonnollisempaa vuorovaikuttamista auton kanssa. Jäykkien käskyjen sijaan autolle voisi siis jatkossa jutella luonnollisemmin, ja Mercedeksen mukaan myös vastauksissa tullaan näkemään luontaista vaihtelua. "Hi Mercedes" -hihkaisulla toimiva puheavustin on nyt saanut oman mainosvideon, jossa tulevassa A-sarjassa nähtävä MBUX esittelee kykyjään erilaisissa lasvegasilaisissa tilanteissa.

BMW hehkutti uutta M5-sporttisedaniaan ja sen saavuttamaa driftausennätystä. Samalla baijerilaiset heittäytyivät vakavaksi ja kieltäytyivät keskeyttämästä driftaamista edes tankkaamisen ajaksi, joten uusi M5 tankattiin showtyyliin 'lennosta' sotilaskoneista tutulla tyylillä.

Pitkämuistisimpien mielessä oli varmasti myös vuoden 1997 Shell-mainos, jossa öljy-yhtiö ja sen kestokumppani Ferrari juhlivat ajamisen riemua ja suorituskykyä. F1-auton tankkaaminen ilmasta on täysin pähkähullu stuntti, mutta ennen olivat mainoksetkin rautaa. Pätkä lienee tuttu kaikille, jotka katsoivat Formuloita Mika Häkkisen kultakaudella.

Elokuvajulisteita ripusti: Aake Kinnunen Kuvankaappaus: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat