30.11.2015

Virtuaalitutkimusmatkailua kotisohvalta – Googlen kyydissä Jordaniaan

Google Maps on julkaissut katunäkymän 30:een historialliseen nähtävyyteen Jordaniassa. Virtuaalimatkailu onnistuu muun muassa Petran muinaiskaupungissa.

Virtuaalimatkailusta kiinnostuneita ilahduttanee viime viikolla Google Maps -palvelun tekemä julkaisu Jordaniasta. Tällä kertaa ei kierrellä vain kaupunkien katuja, vaan palvelun kamerakalusto on tallentanut maan historiallisia nähtävyyksiä Petran muinaiskaupungista aina Ammanin roomalaiseen amfiteatteriin.

Virtuaalimatkailun perimmäinen tarkoitus on houkutella matkailijoita Lähi-idän kuningaskuntaan. Oman panoksensa matkailun edistämisen saralla tekee myös paikallinen kuningashuone. Jordanian kuningatar Rania on suostunut kertojaksi muutamien Google Street View -palvelussa esitelvävien kohteiden osalta.

– Hänen majesteettinsa kuningatar Rania on aina ollut merkittävässä roolissa Jordanian matkailun tukemisessa. Hän edustaa täydellisesti vieraanvaraista jordanialaista kulttuuria. Tämä on esimerkki siitä, kuinka kuningattaremme tukee matkailua, sanoo Jordanian matkailutoimiston johtaja, Abed AlRazzakArabiat.

Youtubessa julkaistu lyhyt videomatka Petran muinaiskaupunkiin näyttää myös Googlen kuvauskaluston tositoimissa.

Lähde: United Spirit Nordic, kuva: ruutukaappaus palvelun verkkosivulta

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat