19.1.2016

Volkswagen e-Golfiin uutta akkutekniikkaa – lähes kolmannes lisää toimintaa

Volkswagen e-Golf Touch

Parannettu akusto kasvattaa toimintasädettä jopa 30 prosenttia, mutta sen aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Tammikuun alussa järjestetyillä Las Vegasin Ces-elektroniikkamessuilla sähkö- ja konseptiautot näyttelivät isoa roolia. Vähemmälle huomiolle jäi kuitenkin Volkswagenin elektroniikkakehityksen päällikön, Volkmar Tannebergin, kommentti siitä, että yhtiön täyssähköinen e-Golf on saamassa uuden akustoratkaisun.

Koteloinniltaan uusi akusto vastaa aiempia, joten valmistusteknisesti vaihtaminen uudempaan akustomalliin ei ole ongelmallista. Akuston sisällä käytetään kuitenkin uudempaa tekniikkaa, joka kasvattaa kapasiteettin 28 ampeeritunnista 37 ampeerituntiin. Tämän pitäisi kasvattaa sähkö-Golfin toimintasädettä lähes 30 prosentilla. Tanneberg ei kuitenkaan kommentoinut päivityksen aikataulusta. Käytännössä uusi akusto tarkoittaisi, että Volkswagenin lupaama "jopa 190 kilometrin" toimintasäde venyisi yli 240 kilometriin.

Volkswagen esitteli Ces-messuilla e-Golf Touch Conceptilla muun muassa MIB-viihdejärjestelmänsä uusinta versiota (kuvassa), eleohjausta sekä parempia langallisia ja langattomia ratkaisuja älypuhelimen lataamiseksi. Useimmat e-Golf Touchin esittelemistä ratkaisuista ovat tuotantovalmiita ja saattavat hyvinkin löytyä Volkswagenin mallistosta vielä tänä vuonna.

Lähde: Autoblog, kuva: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat