24.1.2022

Volkswagen e-up! – tilauskirjat ovat tauon jälkeen auki!

Volkswagen e-up!

Riemukkaalla huutomerkillä itseään ilmaiseva Volkswagen up! on tehnyt henkilöautona paluun maahantuontiohjelmaan. Mallia ei enää tuoda tänne muuten kuin sähköisenä e-up!:ina, mutta se on yksi markkinoiden edullisimmista sähköautoista.

A-segmentin autot ovat hyvin pitkälti pudonneet pois autonvalmistajien valikoimista, ja samalla myös up! on menettänyt molemmat sisarmallinsa, Škoda Citigon ja Seat Miin. Niin ikään upin aikanaan suhteellisen laaja mallivalikoima on typistynyt yhteen, viisioviseen ja nelipaikkaiseen, sähköversioon – ainakin meikäläisessä maahantuonnissa. Esimerkiksi Saksan valikoimasta näyttävät edelleen löytyvän muun muassa bensiini-, kaasu- ja GTI-mallit sekä joukko tyylillisiä erikoismalleja.

Hyötyautomalliston puolella saatavilla on lisäksi kaksipaikkainen kaupunkipakettiauto e-up! Cargo.

Volkswagen e-up!
Volkswagen up! on ollut mallina jo kymmenen vuotta tuotantolinjoilla. Autoa valmistetaan Slovakiassa.

Volkswagen e-up! oli alun perinkin vuonna 2013 markkinoille tullessaan eräs edullisimpia ja toki yksi ainoita valtavirtaisia sähköautoja. 61 kilowatin moottoriteho ja 259 kilometrin WLTP-toimintamatka tekevät e-upista ennen kaikkea kaupunkiauton. Auton akun nettokapasiteetti on 32,3 kWh, ja sen yhdistetty energiankulutus on 14,4 kWh/100 km. Akku latautuu 0-80 % noin 60 minuutissa (40 kW, DC).

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Neljän kuukauden toimitusaika

Tässä välissä saatavilla oli siis ainoastaan rajoitetusti varastoautoja, mutta nyt Volkswagenin maahantuonnista arvioidaan e-upille siedettävää neljän kuukauden toimitusaikaa tehtaalta pihaan.

Volkswagen e-up!

Hinnat lähtevät mallinimeä kantavasta perusmallista, joka maksaa 24 990 euroa. Siitä kuitenkin voi laskea 2 000 euroa pois, mikäli hyödyntää valtion tarjoaman hankintatuen yksityisille sähköauton ostajille. 760 euron lisähinnalla saa Style-varustetason. Se tuo mukanaan muiden muassa tuumaa isommat 15-tuumaiset vanteet, tummennetut takalasit sekä korinväriset helmat.

Volkswagen e-up!

Vakiovarustelu on kattava eli autoluokkaan nähden korkeampi hinta ei muodostu pelkästään sähkövoimalinjasta. Vakiona e-upissa ovat esimerkiksi 5”monitoiminäyttö, Radio Composition Phone, ”Maps+More”-älypuhelintelakka, automaattinen ilmastointi Climatronic, kaistanpitoavustin Lane Assist, liikennemerkkien tunnistus ja lämmitettävä tuulilasi.

Lähde ja kuvat: Volkswagen Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat