26.11.2019

Volkswagen USA:n pomo uskoo nuorten kapinoivan katumaastureita vastaan

kapinoivan katumaastureita VW katumaasturi crossover kapina

Yhdysvaltain Volkswagenia luotsaava Scott Keogh näkee nuorempien autonostajien äänestävän pian lompakoillaan katumaasturibuumia vastaan.

– Kapinat eivät yleensä tule 65-vuotiailta, kommentoi Volkswagen USA:n toimitusjohtaja Scott Keogh. Hän ei usko katumaasturibuumin kestävän enää montaa vuotta.

2018 toimitusjohtajan aloittanut Keogh uskoo, että nuoriso tai ainakin nuoremmat autonostajat aloittavat pian kapinan tai vastaliikkeen katumaastureita ja crossovereita vastaan. Hän vertaa muutosta edelliseen kapinaan, joka nosti katumaasturit tila-autojen tilalle, ja sitä ennen tila-autot farmareiden tilalle. Volkswagen USA:n johdossa 2018 aloittanut Keogh kertoi näkemyksistään Roadshow-blogille Los Angelesin autonäyttelyn yhteydessä.

Volkswagen tuntuu varautuneen, sillä merkki muistuttaa uuden sähköautorakenne MEB:n taipuvan nopealla tahdilla siihen, mitä markkinat toivovat. Niinpä katumaasturihenkisestä ID. Crozzista (avauskuvassa) saattaa olla lyhyt matka ID. Space Vizzioniin, jos ostajat niin toivovat. Keogh muistuttaa, että myös maltillisemmat muutokset ovat helppoja toteuttaa, joten linjakkaampi Spaceback-kattolinja tai Audin Allroad-mallien hengessä tehtävä mökkitie-korotus onnistuvat helposti.

kapinoivan katumaastureita VW kapina katumaasturi crossover
Los Angelesin autonäyttelyssä esitelty ID. Space Vizzion on sähköisen konseptiautoperheen uusin jäsen.

Keoghin mielipiteet ovat samassa linjassa Volvon toimitusjohtaja Håkan Samuelssonin ja Nissanin muotoilujohtaja Alfonso Albaisan kanssa. Samuelsson kommentoi hiljattain, että taloudellisuutta ja sähköautojen kohdalla toimintamatkaa kaipaavat ostajat eivät voi sivuuttaa aerodynaamisempia matalia korimalleja. Albaisa puolestaan kiteytti sedanit suorastaan keskisormena katumaasturitrendille.

Lähde: Roadshow Kuvat: Volkswagen Teksti: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat