21.12.2015

Volkswagenin unelmatehdas tauolle – Phaetonin seuraajasta sähköauto?

Dresdenin tehtaan lasiseinien sisällä hiljenee vuodeksi

Volkswagen on tarkentanut lokakuussa julkistamaansa suunnitelmaa huippumalli Phaetonin valmistuksen päättymisestä. Maaliskuussa päättyvän kokoonpanon jälkeen Dresdenin tehdas suljetaan noin vuodeksi uudelleenjärjestelyjen varten. Tehdas työllistää noin 500 henkeä, joista 300 on vastuussa Phaetonin kokoamisesta. Tarkoitus on saada lasiseinäinen ‘avotehdas’ takaisin käyttöön uuden täyssähköisen Phaetonin valmistusta varten vuoden 2019 tienoilla.

Volkswagen on diesel-skandaalin myötä panostanut voimakkaasti mallistonsa sähköistämiseen.

Vuonna 2002 esitelty Phaeton oli Volkswagenin silloisen toimitusjohtajan, Ferdinand Piechin, lempiprojekti, mutta edustusauto on alittanut sille asetetut myyntitavoitteet tasaisen varmasti, unohtuen toistuvasti myös segmenttinsä ryhmätesteistä. Huikea insinöörityö ei ole yksin riittänyt auton vetonaulaksi, sillä suurin kompastuskivi Phaetonin tiellä on ollut Volkswagenin brändi. Viime aikoina Phaetoneja on valmistettu kahdeksan auton päivätahdilla heikon kysynnän takia.

Parkettilattiaisen Dresdenin tehtaan työntekijät joutuvat uudelleenjärjestelyjen ajan työmatkailemaan 120 kilometrin päähän Zwickauhun, jossa Volkswagen rakentaa Golfia ja Passatia. Uudelleenjärjestelyn jälkeen Dresdenin tehtaan työllistävän vaikutuksen pitäisi palata ennalleen.

Lähde: Reuters, kuvat: Antti Hentinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat