21.2.2024

Volvo yhtenäistää sähköautojensa nimipolitiikkaa – tämäkin suosikkimalli tunnetaan jatkossa nimellä EX40

Nimenmuutoksen lisäksi uudet EX40 ja EC40 vastaanottavat myös tehonlisäyksen sekä mustaakin mustemman Black Editionin.

Sähköautojen mittavampi esiinmarssi viime vuosina on tuonut tullessaan valtavan joukon automalleja, joita on saatavilla sekä polttomoottorisena että sähköisenä. Jostain syystä sähkömallit täytyy yrittää erottaa polttomoottorivastineistaan kaikilla käytettävissä olevilla tavoilla, myös mallinimillä. Näin markkinoilla on ainakin tsiljoona erilaista tapaa liittää E-kirjain auton mallinimeen.

Volvon tapa on ollut hiukan erilainen. Tarjotessaan muun muassa XC40:stä ja C40:stä sähkö- ja lataushybridiversioita, on se lisännyt niiden mallinimen perään liitteen Recharge. Nyt Volvo on kuitenkin päättänyt luopua tästä Recharge -tunnuksestaan kauttaaltaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tervetuloa, EX40 ja EC40 sekä uudelleennimetyt lataushybridit

Volvo yhtenäistää siis täyssähkömallistonsa nimipolitiikan. Lähtötasolta löytyy tuore vahvistus, alusta alkaen täyssähköiseksi rakennettu EX30, keskeltä löytyvät uudelleennimetyt EX40 ja sen viistokattoinen sisar EC40 ja huipulta puolestaan tuleva XC90 seuraaja, EX90. Lisäksi Kiinan markkinoita varten on hiljattain lanseerattu iso sähkötila-auto EM90, ja keväällä odotetaan tännekin lanseerattavaksi S90:n sähkövastinetta, ES90:ää.

Niin ikään lataushybrideistä pudotetaan mainittu Recharge -liite pois. Jatkossa Volvon XC/S/V60- ja S/V90 -lataushybridimalleja kuvataan versiosta riippuen aiemmin pelkästään bensiinimoottoria tarkoittaneella T-kirjaimella. Tämä tarkoittaa, että lataushybridit tunnistaa jatkossa joko tunnuksen T6 tai T8 kautta.

XC40 ja C40 jatkavat malliniminä niillä markkinoilla, joilla polttomoottorin vielä saa keulalle. Suomen hinnastossa mallit ovat kuitenkin nykyään saatavilla ainoastaan täyssähköisenä eli jatkossa EX40:nä ja EC40:nä.

Lisää tehoa ja lisää mustaa

EX40:n ja EC40:n kaksimoottori- eli nelivetoversioihin on saman päivityksen myötä tulossa lisää tehoa. Performance -ohjelmistopäivitys lisää Twin Motor -mallien huipputehoa 25 kilowatin eli 34 hevosvoiman verran. Maksimaalinen teho, kaikkiaan 325 kilowattia eli 442 hevosvoimaa, on käytettävissä ainoastaan Performance -ajotilassa.

XC40- ja C40 Rechargeen hiljattain sijoittaneille tiedoksi, että edellisen mallivuoden - 2024 - autoihin ohjelmiston voi ostaa ja ladata kotoa käsin. Päivitys toteutetaan siis niin sanotulla OTA-päivityksellä.

Eikä siinäkään vielä kaikki. Suurikokoisemmasta XC60:sta tuttu Black Edition -tyylipaketti tekee uudistuksen myötä tulonsa myös EX40:ään ja EC40:ään. Se tarkoittaa syvänmustaa Onyx Black -ulkoväriä sekä kiiltomustia 20-tuumaisia vanteita ja muita yksityiskohtia eri puolilla autoa.

Lähde ja kuvat: Volvo Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat