6.8.2017

Vuosisadan tie -finalistit: Punkaharju, Päijänne ja Raatteentie

vuosisadan tie

Vuosisadan suomalaistietä etsittäessä vahvoilla ovat perinteiset maisematiet Punkaharjulta, Päijänteeltä ja Suomussalmelta.

Vuosisadan tie -kilpailu on edennyt finaalivaihteeseen. Yleisön suosio kohdistui erityisesti maisemateiihin, sillä kolmen finalistin joukko on Punkaharjun Harjutie, Päijänteen Saaristotie ja yhdystie 9125 eli Raatteentie.

Vuosisadan tietä etsitään Suomen Tieyhdistyksen 100-vuotisjuhlaa varten. Mukana kilpailussa on myös Maaseudun Tulevaisuus.

– Ensimmäisen äänestyksen tuloksissa yllätti maisemateiden suuri suosio. Suomalainen tiestö on tärkeä matkailuelinkeinojen kannalta ja toimii hyvänä alustana uudenlaisille tulevaisuuden matkailupalveluille, kertoo Nina Raitanen Suomen tieyhdistyksestä.

Suomen Tieyhdistys korostaakin teiden moninaista roolia sekä liikkumisen mahdollistajana että maisemallisena elementtinä.

Loppukilpailussa nähtävä tietrio kertoo omalta osaltaan merkittäviä tarinoita Suomen historian vaiheista. Finalisteista voi äänestää omaa suosikkiaan Maaseudun Tulevaisuuden äänestyssivulla aina perjantaihin 25.8. saakka ja sivustolla voit myös tutustua tarkemmin tieosuuksiin videoiden avulla. Kampanja löytyy sosiaalisista medioista aihetunnisteella #vuosisadantie.

Vuosisadan tie –kilpailun voittaja julkistetaan 31.8.2017 Suomen Tieyhdistyksen 100-vuotisjuhlassa.

Lähde: Suomen Tieyhdistys Kuva: Roads to Rome / Moovel 

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat