4.12.2022

Yhteiskäyttöauto: Opel ollut vuokralla kuukauden – ensimmäinen kuukausi päättyi plussalle!

Opel Astra on ollut vertaisvuokrauspalvelussa vuokralla yhden kuukauden. Auton juoksevien kulujen ja vuokratulojen suhde päättyi ensimmäisen kuukauden jälkeen selkeästi plussalle.

Moottori on aiemmin kertonut useassa jutussa, kuinka vuosimallin 2009 Opel Astra laitettiin vertaisvuokrauspalvelu Gomoreen vuokralle. Samalla tulee selvitettyä, että kattaisiko auton mahdolliset vuokratulot sen kuukausittain kulut. Autossa on aina kuluja, joita joutuu maksamaan, vaikka autolla ei ajaisikaan. Näitä kuluja ovat esimerkiksi verot sekä vakuutukset. Vanhassa autossa voi olla myös kaikenlaista korjaamista, jotka joutuu hoitamaan, että auton saa pidettyä ajokunnossa.

Yhteiskäyttöautolla on myös selkeä näkökulma ympäristön puolesta, kaikkien ei tarvitse omistaa autoa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaksi vuokrausta kuukaudessa

Auton hankinta perustui siihen, että auto olisi tarpeellinen satunnaiseen omaan tarpeeseen, ja se laitettaisi vertaisvuokrauspalveluun vuokralle, silloin kun sillä ei olisi itselle käyttöä.

Autoilua haluttiin downshiftata kuitenkin sen verran, että mitään kallista autoa ei ollut halua hankkia. Esimerkiksi auton hankkiminen rahoituksella ei tullut kysymykseen eikä sen hankintaan haluttu muutenkaan sitoa paljoa pääomaa, yläraja oli asetettu 4 000 euroon. Tähän tarpeeseen löytyi Opel Astra, joka maksoi 3 300 euroa.

Opelilla on nyt kuukausi takana vertaisvuokrauspalvelussa ja sinä aikana on tullut kaksi vuokrausta. Vuokrauksia olisi itse asiassa tullut kaikkiaan kolme, mutta ensimmäinen vuokrauspyyntö jouduttiin perumaan, koska auto oli tuolloin omassa käytössä.

Marraskuu 60 euroa plussalle

Ensimmäinen varsinainen vuokraus tuli lopulta Tarmo Luomalta. Kun Tarmo Luoma palautti auton, Opel lähti pian sen jälkeen peräti vajaan kymmenen päivän yhtämittaiselle vuokrausjaksolle.

Nämä kaksi marraskuun aikana tullutta vuokrausta tuottivat Opelilla sen verran tuloja, että Astran ensimmäinen kuukausi päättyi selkeästi plussalle – kuukauden kulut olivat pienemmät kuin siitä tulleet vuokratulot.

Astra keräsi ensimmäisen kuukauden aikana vuokratuloja kahdesta eri vuokrauksesta 206,35 euroa. Tästä summasta on vähennetty jo Gomoren palvelupalkkiot sekä muut vuokraajien saamat alennukset, summa on siis se, mikä vuokrauksista tilittyi niiden jälkeen.

Opelin kulut ensimmäisen kuukauden osalta olivat ajoneuvovero 18,19 euroa sekä vakuutus 19,90 senttiä. Lisäksi autoon vaihdettiin moottoriöljyt ja öljynsuodatin, joiden hinnaksi töineen tuli 108,30 euroa. Kun nämä vähennetään vuokratuloista, jäädään marraskuussa plussalle 59,96 euroa.

Pääomakuluja eikä omista ajoista tulevia polttoainekulu ei otettu laskelmassa huomioon, ainoastaan vain auton kuukausittaiset kiinteät kulut.

Ensimmäinen kuukausi vuokratapahtumien osalta oli siis varsin positiivinen yllätys, autoa vuokralle laittaessa ei olisi osannut etukäteen edes kuvitella, että Opel saa kaksi pidempää vuokraustapahtumaa samalle kuukaudelle. Auton vuokrausta jatketaan Gomoressa ja samalla seurataan, että millainen kulujen ja tulojen suhde on pidemmältä aikajaksolta.

Teksti ja kuvat: Manu Tuppurainen

Lisää aiheesta

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat