30.3.2016

YLE: Ympäristölupa hidastaa Kymi Ring -kilparataa

KymiRing

Mittavan moottoriurheilukeskuksen mahdolliset meluhaitat tarkastelussa.

Moottori uutisoi Kymenlaakson Iittiin rakentuvan Kymi Ring-moottoriradan etenevän hyvää vauhtia 4.2.2016. Nyt YLE ilmoittaa radan ympäristöluvan viivästymisestä.

Kymi Ring on jättänyt ympäristöluvan hakemuksen joulukuussa 2014. Iitin kunnalta, Kouvolan kaupungin terveysvalvonnalta, Kaakkois-Suomen ELY-keskukselta ja Kymenlaakson pelastuslaitokselta saadut lausunnot eivät alustavasti tyrmänneet hanketta.

Lupaa ei silti ole vielä heltynyt. Kymi Ringiltä on pyydetty tarkennuksia erityisesti moottoriurheilukeskuksen aiheuttamaan meluun.

– Olemme halunneet tarkempaa kuvausta toiminnasta ja mitkä ovat todellisia melupäiviä. Meitä kiinnostaa myös esimerkiksi, mitä eri ajoluokkia, kilpailuja ja harjoituksia voisi olla käynnissä yhtä aikaa, Kouvolan kaupungin ympäristötarkastaja Marleena Naukkarinen kertoo Ylen haastattelussa.

Kymi Ringille on neuvoteltu kansainvälisen tason kilpailuja. Kymi Ringin hankepäällikkö Timo Pohjola on väläytellyt jopa neuvotteluja MotoGP-kilpailun saamisesta Iittiin. Noin 4,7 kilometrisen asvalttiradan lisäksi alueelle nousevat radat kartingille, motocrossille, rallicrossille, speedwaylle ja endurolle. Myös ajoharjoittelurata on suunnitelmissa.

Vielä pariin vuoteen radalla ei ajeta kilpaa. Vuorossa ovat maansiirtotyöt. Asvaltin levityksen toivotaan alkavan 2017.

Kymi Ring toimitti vaaditut täydennykset ympäristölupahakemukseen helmikuun lopussa. Naukkarisen mukaan lupa on käsitelty aikaisintaan kesäkuussa, mahdollisesti vasta jouluna.

Lähde: YLE

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat