Volkswagen Atlas CrossBlue

Ajoneuvot Uutinen 7.10.2016

A niin kuin Atlas – Volkswagenin seuraava crossover erottautuu USA:ssa

Tiguanin ja Touaregin veli saa toisenlaisen nimen, ainakin Yhdysvalloissa.

Aiempien huhujen mukaisesti Volkswagen on antamassa enemmän itsenäisyyttä Yhdysvaltojen osastolleen ja Chattanoogan tehtaalla valmistettava uusi, Tiguania selvästi isompi crossover, on saamassa nimen Atlas. Nimeämiskäytäntö poikkeaa Tiguanin ja Touaregin asettamasta T-linjasta ja samalla nimi on myös helpommin lausuttavissa valtameren toisella puolella.

Volkswagen Atlas CrossBlue

Atlas on Volkswagenin kannalta odotettu, sillä vuonna 2013 esiteltyyn CrossBlue-konseptiin (kuvissa) perustuva isompi krosseri pääsee näillä näkymin tuotantoon loppuvuodesta Chattanoogan tehtaalla Tennesseessä. Sen odotetaan tuovan vahvistuksia merkin crossover-tarjontaan, sillä maassa myytävä ensimmäisen sukupolven Tiguan on segmenttikilpailijoitaan pienempi, ja isompi Touareg koetaan taas liian edustukselliseksi kaksinkertaisella hinnallaan.

Volkswagen Atlas CrossBlue

Ensi vuonna alkaa myös toisen sukupolven Tiguanin myynti pidemmän akselivälin versiona. Yhdessä seitsenpaikkaisen Atlaksen kanssa crossoverit pyrkivät laajentamaan Volkswagenin mallistoa ja lämmittelemään merkin viilenneitä jälleenmyyjäsuhteita.

MQB-alustalle rakennettava Atlas on tarkoitus paljastaa lokakuun 27. päivä Kaliforniassa.

Lähde: Automotive News Kuvat: Volkswagen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat