Ajoneuvot | Uutinen | 5.10.2019

Enemmän ilmettä, samat tehot: Audi RS 4 Avant uudistui

A4-malliston jalanjäljissä myös Audi RS 4 Avant uudistui. Asioiden pitäisi sujua jatkossa hiukan helpommin ja tyylikkäämmin, mutta aivan yhtä vauhdikkaasti.

Jaa artikkeli

Audi RS 4 Avant on saanut uutta ilmettä syksyn ja A4-malliston faceliftin kunniaksi.

Voimalinja on säilynyt ennallaan, joten luvassa on edelleen 450 hevosvoimaa ja 600 newtonmetriä kahdella turboahtimella höystetystä 2,9 litran V6-bensiinimoottorista. WLTP-kulutus on 9,2 litraa per 100 kilometriä, joten Audi Sport on syystäkin ylpeä myös moottorin tehokkuusominaisuuksista. Vaihteistona on kahdeksanvaihteinen tiptronic ja voima välittyy jatkuvalle quattro-nelivedolle, joka suosii normaalitilanteessa taka-akselia. 0–100 km/h suoritetaan 4,1 sekunnissa ja huippunopeuden voi kasvattaa 250 km/h:sta 280 km/h:n RS dynamic -varustepaketilla.

Audi RS 4 Avant uudistui

Perusjousituksella Audi RS 4 Avant on seitsemän millimetriä matalampi kuin S4 Avant. Lisävarusteena on saatavissa RS sport suspension plus, joka tuo mukanaan säädettävän iskunvaimennuksen ja aktiivisen kallistuksen- ja nyökkäämisenvakauksen. Tietysti auton luonnetta ohjaustuntumasta alkaen voidaan muokata ajotiloilla. Vakiovanteet ovat 19-tuumaiset ja kätkevät taakseen 375/330 mm jarrulevyt. Lisävarusteena on tarjolla 20-tuumaisia vanteita sekä 400 mm etujarrulevyillä varustettu keraaminen jarrujärjestelmä.

Audi RS 4 Avant uudistui

Audi RS 4 Avantin todelliset uudistukset ovat tapahtuneet keulailmeessä, jossa inspiraatiota on haettu isommasta RS 6 Avantista sekä alkuperäisestä Quattrosta. Audi on hakenut munakennomaskilla kehyksetöntä ja litteämpää ilmettä. Samalla led-ajovalot on suunniteltu uudelleen. Yksityiskohdat voi valita kiiltomustina, matta-alumiinisina tai hiilikuitulookilla. Takana voi aiheuttaa draamaa RS sports exhaust -pakoputkistolla, joka tuo mukanaan säädettävän äänimöreyden.

Audi RS 4 Avant uudistui

Sisustassa luvassa on mustaa mustalla, mutta kontrastivärinä on saatavilla punainen. Audin virtuaalimittaristo on höystetty RS-näkymillä ja uudistettu 10,1-tuumainen MMI-tietoviihdejärjestelmä osaa näyttää auton tilan kovemmassa ajossa. Audin mukaan MMI:n valikkorakennetta ja käytettävyyttä on parannettu ja navigaation pitäisi toimia entistä jouhevammin. RS 4 Avantin tavaratila on A4 Avantista tuttu 495 litraa. Takaistuimet kaatamalla lukuun voi laittaa vielä ykkösen eteen.

Uudistuneen Audi RS 4 Avantin myynti alkaa lokakuun aikana Euroopassa ja autoja nähdään liikenteessä joulukuusta alkaen.

Audi RS 4 Avant uudistui

Lähde ja kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Keskustelu