Ajoneuvot | Uutinen | 29.9.2019

Audi RS 7 Sportback – 600 hevosvoimaa ja nyt viisipaikkaisena

Leveämpi, matalampi, ärhäkämpi ja nopeampi Audi RS 7 Sportback on myös tilavampi. Lisävarustelistalla on ajamiseen liittyvien varusteiden lisäksi myös kolmen istuttava takapenkki.

Jaa artikkeli

Toisen polven A7:sta ärsytetty Audi RS 7 Sportback noudattelee RS 6 Avantin eväitä reseptissään. 4,0-litrainen ahdettu V8 on saanut 48 voltin kevythybriditekniikkaa, joten lopputuloksena on 600 hevosvoimaa ja 800 newtonmetriä. Tehoa on haettu aiempaa suuremmalla ahtimella, tehokkuutta puolestaan kevythybridin kyvyllä lepuuttaa moottoria useammin ja suuremmissa nopeuksissa. Uusi kahdeksanvaihteinen tiptronic-vaihteisto puolestaan sallii 100 newtonmetriä aiempaa suuremman voiman välittämisen nelivedolle.

Audi RS 7 Sportback

Audi RS 7 Sportback kiihtyy 0–100 km/h parhaimmillaan 3,6 sekunnissa ja 0–200 km/h 12,0 sekunnissa. Perusversiona auton huippunopeus on 250 km/h, mutta se on nostettavissa varustepaketein 280 km/h:n ja aina 305 km/h asti.

Audi RS 7 Sportback

Audi RS 7 Sportback on saanut imagoa vastaavan ulkoasun. Ulkokuori jakaa vain neljä komponenttia perus-A7:n kanssa. Yleisesti aggressiivisemman tyylin lisäksi näyttävyyttä on haettu myös leveydellä, sillä RS 7 on muhkeampien pyöränkaarien ansiosta 40 mm perusmallia komeampi. Maavaraa on madallettu 10 mm perusmalliin verrattuna. Ulkonäköä on haettu myös aktiivisella takaspoilerilla, joka kohottautuu 100 km/h nopeudessa. Tyyliä ja ääntä on haettu lisäksi RS-pakoputkistolla.

Audi RS 7 Sportback

Ostajalla on valittavanaan RS-optimoitu ilmajousitus tai teräsjousiin perustuva RS-urheilujousitus. Säädettävä iskunvaimennus ja kallistelun- ja nyökkäämisenhallinta kuuluvat asiaan. Vakiovanteet ovat 21-tuumaiset, mutta Audi Sport tarjoaa myös 22-tuumaisia. Perusjarrut tulevat mustin tai punaisin jarrusatuloin, mutta keraamisten jarrujen yhteydessä tarjolla ovat harmaa, punainen tai sininen.

Audi RS 7 Sportback

Sisustassa on tuttu kattaus RS-mallien yksityiskohtia yhdistettynä A7:n kolmen näytön lasiohjaamoon. Virtuaalimittaristossa ja lisävarusteisessa tuulilasin heijastusnäytössä on käytössä RS-mallien näkymiä muun muassa vaihtovaloja varten. Erilaisten etuistuinoptioiden lisäksi Audi Sport tarjoaa nyt RS 7:aan myös kolmen istuttavan takapenkin.

Uusi Audi RS 7 Sportback saapuu Euroopan katukuvaan joulukuussa.

Audi RS 7 Sportback

Lähde ja kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Keskustelu