Ajoneuvot Uutinen 26.12.2015

Bemarilta M760Li-räyhälimusiini?

Haastavatko baijerilaiset Mercedes-Benzin S65 AMG:n?

Mikäli huomaat olevasi toistuvasti myöhässä johtokunnan kokouksesta, saattaa BMW:llä olla tulossa ratkaisu ongelmiisi. 7-sarjan verkkosivujen vuoto näyttää vahvistavan aiempia huhuja siitä, että Alpina B7:n lisäksi myös BMW:n oma M-osasto aikoo ruoskia lisää suorituskykyä merkin toimitusjohtajamallista. Saksalaisen Bimmertodayn alunperin uutisoima vuoto näyttää M760Li-mallimerkinnät pidemmän akselivälin G12-korimallin rakentelutyökalussa, vaikka itse mallimerkintää ei työkalun moottorivalikoimasta löydykään.

M760Li:n uskotaan jatkavan edellisen sukupolven 760i:n viitoittamalla tiellä, eli voimanlähteeksi löytyisi BMW:n N74-koodia kantava tuplaturbo-V12, tällä kertaa päivitettynä N74Tü1-versiona. Iskutilavuuden epäillään pysyvän 6,6 litrassa, jolloin moottori olisi suoraa sukua myös Rolls-Royce Wraithin ja Ghostin voimanlähteille. Tehoa moottorista pitäisi löytyä ainakin 600 hevosvoimaa, jotta M760Li asemoituisi kilpailemaan Mercedes-Benz S65 AMG:n ja Audi S8:n kanssa. Näillä näkymin V12-moottoria ei tulla näkemään lyhyemmän akselivälin G11-korimallisen 7-sarjan keulalla.

Mahdollisista muista muutoksista auton ajettavuuteen ei ole tietoa. Mikäli ajatus M-käsittelyn saaneesta 7-sarjasta kuitenkin kauhistuttaa, kyseessä ei kuitenkaan olisi varsinainen M7-urheilumalli. Myös edellisestä F02-korimallin 760Li:stä oli rajattu M sport -versio Lähi-Idän markkina-alueelle.

Lähde: BMW Blog, kuva: BMW Blog

Jaa artikkeli

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat