uusi Volvo S60

Ajoneuvot Esittely Uutinen 21.6.2018

Born in the USA: uusi Volvo S60 saapuu Atlantin takaa

Uusi Volvo S60 ei ehkä ole shokkiuutuus V60:n jälkeen, mutta linjakas sedan yllättää valmistuspaikalla ja moottorivalikoimalla.

XC60, V60 ja nyt S60. Portaita pitkin porrasperäksi laskeutuminen ei ole kuitenkaan ollut täysin suoraviivaista, sillä uusi Volvo S60 sisältää muutaman yllätyksen jopa mallisisariinsa verrattuna. S60:n esittelyn yhteydessä vihittiin käyttöön Volvon uusi tehdas Etelä-Carolinan Charlestonissa Yhdysvalloissa. Samalla mallista tulee ensimmäinen USA:ssa valmistettava Volvo.

uusi Volvo S60

– Uusi S60 on yksi historian jännittävimmistä Volvo -malleista. Se on todellinen ajajan auto, jonka avulla saavutamme vahvan asemaan USA:n ja Kiinan sedan-markkinoilla ja joka luo Volvolle lisää kasvumahdollisuuksia, toteaa Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Volvo S60 on 4 761 mm pitkä, 1 850 mm leveä ja 1 431 mm korkea. Akseliväli on 2 872 mm. Mitat ovat identtiset V60:n kanssa, korkeuden heittäessä vain muutamalla millimetrillä.

uusi Volvo S60

Moottorivalikoimassa S60 tekee pesäeron edeltäjiinsä sillä, että kyseessä on ensimmäinen uusi Volvo ilman dieselvaihtoehtoa. Linjaus on osa Volvon strategiaa panostaa sähköisiin voimalinjoihin tarjoamalla vain eri tavoin sähköistettyjä moottorivaihtoehtoja vuodesta 2019 esiteltävissä malleissa. Tavoitteena on, että 2025 puolet merkin myynnistä olisi täyssähköautoja.

Volvon tutut T5- ja T6-bensiinimoottorit ovat osa S60:n mallistoa heti alusta saakka. Lataushybridiversioina nähdään T6 Twin Engine AWD, jossa on mekaanisella ahtimella ja turboahtimella varustettu bensiinimoottori, ja yhdessä sähkömoottorin kanssa hybridin järjestelmäteho on 340 hevosvoimaa. Vielä enemmän puhtia kaipaavalle on tarjolla T8 Twin Engine AWD -lataushybridiversio, jonka järjestelmäteho on 400 hevosvoimaa.

uusi Volvo S60

Malliston huipulle tulee T8 Twin Enginestä jatkojalostettu Polestar Engineered -sporttiversio. Napatähti tuo tullessaan uudet vanteet, päivitetyt jarrut, uudelleenkalibroidun jousituksen ja 15 hevosvoiman lisäyksen moottorinohjausyksikön päivityksellä. Volvo tosin muistuttaa, että nämä arvot koskevat Yhdysvaltain versiota mallista.

uusi Volvo S60

– Aktiivialusta ja eri ajotilat tarjoavat erinomaista hallittavuutta ja innostavaa suorituskykyä, jotka tekevät tästä todellisen ajajan auton. Malli tuo myös 90-sarjasta ja muista 60-sarjan autoista tuttua tekniikkaa tähän segmenttiin, mikä tekee uudesta S60:stä yhden markkinoiden parhaista sporttisista sedaneista, sanoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green.

Muiden 60-sarjan Volvojen tavoin S60 perustuu SPA-pohjarakenteeseen, joka esiteltiin markkinoille 90-sarjan mukana. Niinpä esimerkiksi turvallisuusvarusteet ja tietoviihdejärjestelmät ovat pohjimmiltaan tuttuja V60 Sportswagonista ja XC60:stä. Käytössä on esimerkiksi ajoneuvot, pyöräilijät, jalankulkijat ja suuret eläimet tunnistava City Safety -järjestelmä automaattisella hätäjarrutustoiminnolla sekä lisävarusteena saatava Pilot Assist -toiminto.

Lähde ja kuvat: Volvo

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat