Caravan 2017_Concorde Liner

Ajoneuvot 16.9.2017

Concorde Liner Plus 1136 – Suomen suurin ja komein matkailuauto?

Concorde Liner Plus 1136, on kokoluokaltaan ja hinnaltaan maan ja messujen massiivisin. Jättiläinen, jonka äärellä täytyy vetää hetki henkeä

Concorde Liner Plus 1136 on Caravan 2017-näyttelyn täyttämässä messuhallissa kokonaisuus, jonka sovittaminen kameran etsimeen on haaste. Laajakulmalinssi ei tee täyttä oikeutta ajoneuvolle, mutta siihen on jokseenkin pakko turvautua.

Concorde Liner Plus 1136 on Mercedes-Benz Atego 1530 L -alustalle rakennettu matkailuauto, jonka kokonaispaino on 15 000 kiloa.

Sen sisälle saa talteen vaikka pienen henkilöauton, joka helpottanee matkailua majoitusalueen lähituntumassa. Jättiläisellä kun ei jokaisen kylän raitille kannata edes yrittää.

Rahoitusyhtiön mainosplakaatti ajoneuvon tuulilasin takana ei tunnu täysin turhalta, sillä noin 500 000 euron tuntumaan asettuva hinta saattaa tehdä useimmille potentiaalisille asiakkaille rahoituksen tiedustelemisesta tarpeellista. Ei toki kaikille.

Vuoden odotus ei pelota

Concorden sisätilat ovat vähintäänkin huippuvarustellun kodin luokkaa luksuskeittiöineen ja makuuhuonemukavuuksineen.

Caravan 2017_Concorde Liner

Henkilöautomaailmasta sopivaa vertailukohtaa täytyy hetki pohtia.

– Tämä on eräänlainen huipentuma. Henkilöautojen puolelta samanlainen voisi olla vaikka Bentley, arvioi Concordea maahantuovan Best Caravanin toimitusjohtaja Lasse Sorvari.

Erityislaatuinen ajoneuvo ei ole aivan arkipäiväinen kauppakohde, mutta kysyntää on Suomessakin sen verran, että se noteerataan myös tehtaalla.

– Vuoden 2008 jälkeen olemme myyneet näitä 15, Sorvari kertoo.

Edes vuoteen venyvä toimitusaika ei häiritse potentiaalisia asiakkaita. Uusien autojen lisäksi myös vaihtoautoina sisään tulevat Concordet tekevät kauppansa.

– Kaikista emme ehdi laatimaan edes ilmoitusta.

Luksusta lattiasta kattoon

Sisälle autoon kuljetaan sivuovesta, mutta avaimia ei tarvita. Ovi aukeaa koodin avulla. Näppäimistö puolestaan on upotettu huomaamattomasti oven lasipintaan.

Sisällä tyylistä ei ole tingitty, eikä tilojen kanssa pihtailtu.

Viimeistelyjälki henkii luksusta, kuten odottaa voi. Ruskeaa nahkaa ja tummaa puuta on käytetty runsaasti, mutoin sävymaailma on kermanvaalea. Materiaaleina muun muassa lisää nahkaa.

Best Caravan Oy:n toimitusjohtaja Lasse Sorvari ja Concorden tilavaakin tilavampi olohuone.

Keittiö on tietysti tilava ja varustukseen kuuluu luonnollisesti myös astianpesukone.

Ja jos olohuoneessa on helppo ottaa rennosti, on asiat vielä hieman mukavammin makuuhuoneen puolella.

Wc- ja suihkutilat on sijoitettu makuuhuoneen tuntumaan, mutta visusti oven taakse, jottei parisängyssä uinuvan lepo häiriinny aamuvirkun startatessa uuteen päivään tai siirtyessä valmistelemaan aamiaista.

Kylpyhuoneen koko on matkailuautoksi massiivinen, kuten superlatiivien ajoneuvossa odottaa voi.

Caravan 2017_Concorde Liner

Lisävarusteena valmistaja tarjoaa lähes mitä tahansa. Saunastakin on keskusteltu, mutta toistaiseksi se uupuu listalta, vaikka kysyntää saattaisi moiselle olla. Ainakin Suomessa.

Yksi erikoisimmista lisävarusteista lienee ulosvedettävä erkkeri, jonka voi liittää uuden auton tilaukseen. Erkkerin luvataan kestävän myös suomalaiset olosuhteet ympäri vuoden ja sen avulla pihanurmen kosteus ei pääse koettelemaan kenkiä edes pienen happihypyn aikana.

Lue myös: Caravan 2017 käynnistyi – tässä 16 vinkkiä näyttelyyn

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat