Dakar 2020 Mini Buggy Stephane Peterhansel

Ajoneuvot Moottoriurheilu 21.1.2020

Dakar 2020 – 7 500 kilometriä kestävyyskilpailua päättyi Carlos Sainzin juhlaan

Espanjalainen rallilegenda otti kolmannen Dakar-voittonsa.

Vuoden 2020 Dakar-erämaakilpailu vei osallistujat läpi Saudi-Arabian. 7 500 kilometrinen reitti alkoi Jeddahista Punaisen meren rannikolta kohti maan länsiosan kautta lähelle pääkaupunki Riyadhia. Matkalla autot, maastokuorma-autot, moottoripyörät, mönkijät  näkivät hiekkaerämaata, vuoristoa ja haasteita ylipäänsä.

Dakar 2020

Sainzin kolmas kerta

Autoluokan voiton vei espanjalainen rallilegenda Carlos Sainz kartturinaan Lucas Cruz Mini Buggyllään ajalla 42 tuntia 59 minuuttia 17 sekuntia. Perässä tulivat Toyota-kuljettaja Nasser Al-Attiyah ja Mathieu Baumel reilun kuuden minuutin erolla. Kolmanneksi sijoittui ranskalais-portugalinainen kaksikko Stéphane Peterhansel ja Paulo Fiuza Minillään.

Dakar 2020 Carlos Sainz Lucas Cruz Mini

Carlos Sainz ja Lucas Cruz

Toyota-pari Ferdonando Alonso kartturinaan Marc Coma jäivät lopulta sijalle 13, mutta pääsivät maaliin Hiluxin kaadosta huolimatta.

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda ehti jo vitsailla kaadossa vaurioituneesta Hiluxista koko henkilökunnalle lähettämässään kiitosvietissä.

–Toyotalle liittymisen jälkeen Alonso on ajanut monta kertaa ilman tuulilasia, mutta se ei minua huolestuta. Hänhän on tottunut siihen Formula 1:ssä.

Hondalle vihdoin voitto

Dakar 2020 Ricky Brabec Honda

Moottoripyörien voitto meni Honda-ajaja Ricky Brabecille, joka sai kunnian olla ensimmäinen yhdysvaltalianen Dakar-voittaja. Voitto oli makoisa myös japanilaisvalmistajalle, jonka edellisestä kerrasta on peräti 31 vuotta. Honda palasi Dakar-kilpailuihin vuonna 2013, mutta ykköspaikalle se nousi vasta nyt.

Dakar 2020 Andrey Karginov Kamaz

Andrey Karginov ilmailee Kamazillaan.

Kuorma-autoluokan voitti venäläinen Kamaz-kuljettaja Andrey Karginov.

Dakar 2020 Ignacio Casale Yamaha

Ignacio Casale voitti Yamahalla mönkijäluokan.

Side-by-side -luokan ykkönen oli myöskin yhdysvaltalaiskaksikko Casey Currie ja Sean Berriman Can-Amillään. Mönkijöissä voiton vei chileläinen Ignacio Casale Yamahallaan.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat