Hondan huipputekninen innovaatio

Ajoneuvot Uutinen 1.4.2020

Hondan huipputekninen innovaatio: ilmastoinnin säätäminen painikkeilla!

Hondalla on kyllästytty säätämään lämmityslaitetta kosketusnäytön kautta, joten uusi Honda Jazz uskoo huipputeknisesti painikkeiden voimaan.

Sillä välin, kun muut autovalmistajat hivuttavat jopa radion äänenvoimakkuuden säädön kosketusnäytön taakse, ollaan Hondalla jo kyllästytty koko hommaan. Uudessa Honda Jazzissa lämmityslaitteen ja ilmastoinnin toimintoja säädetään ihan perinteisesti napeilla ja nupeilla.

Ilkeämieliset voivat tietysti sanailla, että unohtiko Honda kosketusnäytön kehitysnäytön uuden Jazzin kohdalla? Ei, sillä auton projektipäälliköllä on sana valmiina.
– Perustelu on oikeastaan aika yksinkertainen: halusimme karsia kuljettajan huomion häiritsemisen, varsinkin lämmitys- ja ilmastointilaitetta säädettäessä, sanaili Takeki Tanaka brittiläiselle Autocarille.

Volkswagen Golf

Volkswagenin kosketusnäyttö + hipaisureunus ovat saaneet monet kaipaamaan painikkeita yleisimmille toiminnoille.

– Muutimme järjestelmän kosketusnäytöltä kiertonupeille sen jälkeen, kun saimme asiakaspalautetta, että lämmityslaitetta oli vaikea käyttää intuitiivisesti. Jouduit katsomaan ruutua hallitaksesi lämmitystä, joten muutimme niin, että nyt sitä voi käyttää vilkaisematta, antaen enemmän itsevarmuutta ajamiseen.

Kosketusnäyttöihin panostavan VW Golfin ja Škoda Octavian kanssa sukupuunsa jakavan Audi A3:n elektroniikkapäällikkö Melanie Limmer puolestaan perusteli vastakkaisen näkemyksensä Autocar-lehdelle siten, että yhä useampi meistä haluaa myös auton toimivan älypuhelimen tavalla, joten fyysiset napit on helpompi korvata käyttöliittymän valikoilla. Myös ääniohjauksen yleistyminen muuttaa autojen hallintalaitteita lähivuosina.

Lähde: Autocar Kuva: Honda, Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Honda

Kaikki koeajot

Uusimmat