Ford Mustang hybridi

Ajoneuvot Uutinen 21.4.2018

Hybridiponi 2020: Ford Mustang saattanee saada myös nelivedon

Turbojen jälkeen Ford Mustang tähyää tulevaan hybridiversiolla – ja luvassa saattaa olla myös täyttä sähköä ja neliveto.

Ikoninen Ford Mustang on riemastuttavasti oma hilpeä itsensä, mutta turbokoneiden lisäksi poniauton tulevaisuudessa häämöttävät uudet ideat.

Ford vastasi nimittäin Autoblogin spekulaatioon Mustangin hybridisoitumisesta viestillä, että autosta kuullaan lisää vuonna 2020. Myös Detroit Bureau haastatteli hiljattain Ford-ryhmän markkinointijohtaja Corey Holteria, joka kertoi lisää ajatusketjusta hybridisuunnitelmien takana. Tavoitteena on ”vapauttaa Mustangin potentiaalia” maailmanlaajuisilla markkinoilla, eikä auto ole kuulemma hybridinäkään tylsä. Tehoa luvataan nykyisen V8-mallin verran (450 hv), hybridiversion vääntäessä kuulemma vieläkin enemmän.

Holter kertoo samassa haastattelussa, että mahdolliset uudet malliversiot kasvattavat valikoimaa, joten klassikkomallit jäävät edelleen saataville. Ford luonnollisesti harkitsee myös täyssähköistä Mustangia ja nelivetoversioita (mm. Dodge Challengerin tapaan), mutta yhtiö lähestyy mahdollisia muutoksia varovaisesti, ettei poniauton uskollinen kannattajakunta pillastu.

Mutta hybridi-Mustang vuonna 2020 saattaa hyvinkin tuoda auton jälleen uuden käyttäjäkunnan ulottuville nykyisen EcoBoost-version tavoin. Odotamme jännityksellä.

Lähde: Autoblog Kuva: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat