Ajoneuvot | Uutinen | 12.1.2019

Kamux: Nämä olivat vuoden 2018 katsotuimmat merkit – käytettyjen autojen top 10

Käytettyihin autoihin erikoistuneen Kamux-ketjun verkkosivujen viime vuoden katsotuimpien automerkkien kärkikymmenikkö.

Jaa artikkeli

Käytettyihin autoihin erikoistuneen Kamux-ketjun verkkosivujen viime vuoden katsotuimpien automerkkien viiden kärjessä komeilivat Mercedes-Benz, BMW, Audi, Volkswagen ja Volvo. Kärkikymmenikköön mahtuivat myös Ford, Toyota, Škoda, Nissan ja Opel.

Moni autoja verkossa selaava ei Kamuxin mukaan tyytynyt vain ihailemaan autoja, sillä samat merkit olivat yhtiön mukaan myös myydyimpien autojen listalla.

– Vuonna 2018 Kamux.fi:n katsotuimpien autojen kärkeä pitivät saksalaiset premium-merkit, joiden eri kokoluokan mallit löytyivät myös TOP 10 -mallikohtaiselta listalta. Merkit pitävät pintansa vuodesta toiseen, järjestys tosin vaihtelee hiukan, toteaa Kamuxin Suomen maajohtaja Tommi Iiskonmäki.

Kamuxin katsotuimmat automerkit 2018

1. Mercedes-Benz
2. BMW
3. Audi
4. Volkswagen
5. Volvo
6. Ford
7. Toyota
8. Škoda
9. Nissan
10. Opel

Verkkoon vai myymälään?

– Viime vuoden katsotuimpien automerkkien lista oli myös hyvin samansuuntainen kuin meidän myydyimpien merkkien lista. Se osoittaa, että verkkosivuilla tutustutaan jo tosimielessä autoihin, joista lähdetään hieromaan kauppaa, vakuuttaa Iiskomäki.

Auton hankinta lähtee usein liikkeelle verkosta. Auto-ostoksilla surffataan lähes poikkeuksetta myös kotikulmia kauemmas.

– Asiakkaat ovat oppineet etsimään itselleen parhaimman vaihtoehdon koko valikoimasta – tai Ruotsin ja Saksan valikoimistamme.

Jos sopiva yksilö löytyy, ei kauppa edellytä välttämättä hakumatkaa.

– Auto toimitetaan asiakkaalle hänen haluamaansa paikkaan – vaikka kotiovelle saakka, Iiskonmäki kuvaa ostoprosessia.

Kamuxin katsotuimmat automallit 2018

1. Mercedes-Benz, E-sarja
2. Mercedes-Benz, C-sarja
3. Volkswagen Golf
4. Volkswagen Passat
5. Audi A4
6. Audi A6
7. BMW 520
8. Škoda Octavia
9. BMW 320
10. Volvo V70

Volkswagen myyntikärjessä toistamiseen

Kamuxin osalta myydyin automerkki vuonna 2018 oli Volkswagen, ja sen vanavedessä seurasivat Mercedes-Benz, BMW, Audi ja Volvo. Myös vuonna 2017 Volkswagen oli myyntitilaston ykkönen.

Tilastokeskuksen mukaan viime vuoden uusien ensirekisteröityjen autojen listan kärkipaikkaa pitivät Toyota, Volkswagen ja Skoda. Kamuxin listoilla kärkeen sijoittunut Mercedes-Benz oli ensirekisteröintien 9. sijalla.

– Käytettyjä autoja ostavat pääasiassa yksityiset henkilöt siinä missä uusia autoja tilataan paljon yritysten käyttöön. Monet omalla rahalla ja rahoituksella autonsa ostavat yksityiset henkilöt päätyvät käytetyissä autoissa merkkeihin, joilla on yleisesti korkea arvotus, ja jotka siten pitävät hyvin myös arvonsa, toteaa Iiskonmäki.

Hyvät lisävarusteet arvossaan

Kamuxin näkemyksen mukaan moni hankkii haluamansa auton vähän ajettuna ja hyvillä lisävarusteilla, jolloin sen arvossa tapahtuu hitaammin laskua uuteen autoon verrattuna.

Osa saattaa myös laskea saavansa lisävarusteet käytetyssä autossa jopa melkein kaupan päälle, vaikka aivan näin autuas tilanne harvoin on. Uuteen verrattuna hinta on toki huokeampi varusteidenkin osalta.

– Toiset taas päätyvät käytettyyn autoon siksi, että auton saa nopeasti käyttöönsä ilman toimituksen odottelua, taustoittaa Iiskonmäki.

Lähde: Kamux Kuvituskuva: Moottorin arkisto/Roman Razinkov

Jaa artikkeli

Keskustelu