Ajoneuvot | Uutinen | 15.4.2018

Käyntikorttiuudistus jatkuu: Diess noussee myös Audin johtoon

Volkswagen-ryhmän pääjohtajaksi kohonnut Herbert Diess ottanee vastuulleen myös Audin hallintoneuvoston luotsaamisen.

Jaa artikkeli

Hiljattain Volkswagen-merkin pääjohtajasta koko Volkswagen-ryhmän pääjohtajaksi loikannut Herbert Diess jatkaa uusien käyntikorttien tilaamista, sillä vuorossa on pesti myös Audin hallintoneuvoston johdossa.

Volkswagenin pääjohtajana Matthias Müllerin (kuvassa) korvannut Diess jatkaa todennäköisesti edeltäjänsä rooleissa myös konsernitason alapuolella, sillä perinteisesti Audin hallintoneuvostoa on johtanut konsernin pääjohtaja.

Saksalaislehti Automobilwoche kertoi aiemmin, että Diess haluaisi nousta myös Audin pääjohtajaksi, mutta lehti ei kertonut tiedolleen lähdettä. Todennäköisesti Diessin uudesta tehtävästä Audilla päätetään toukokuun 8. päivä hallintoneuvoston kokouksessa, päivää ennen Audin vuotuista yhtiökokousta.

Diess noussee myös Audin johtoon

Diess Volkswagenin merkkikohtaisessa tulosjulkistuksessa maaliskuussa 2018.

Volkswagenin uusi keula

Diess nimitettiin odotetusti Volkswagen-ryhmän pääjohtajaksi Matthias Müllerin tilalle alkuviikosta alkaneen huhumyllyn päätteeksi. Dieselgate-päästöhuijausskandaalin melskeessä pääjohtajaksi kohonnut Müller luotsasi VW-ryhmää vaikeina aikoina ennätystulokseen, mutta sijoittajat ovat käyneet rauhattomaksi autojätin organisaatiorakenteeseen ja päätösten hitauteen.

Diessin valinnalla Volkswagen tavoittelee nyt suuria organisaatiomuutoksia, joilla pyritään tuomaan ketteryyttä 640 000 työntekijän autojättiin. Osana muutoksia VW tuo markkinoilla samankaltaiset merkit lähemmäs toisiaan (esim. Seat ja Škoda), keskittää resurssejaan autojen tietotekniikkakehitykseen ja pyrkii karsimaan organisaatiosta turhia rönsyjä sähköistämis- ja autonomiahankkeiden rahoittamiseksi.

Ensimmäisenä operatiivisena merkkinä tästä on Volkswagenin raskaiden ajoneuvojen eriyttäminen Volkswagen Trucks & Bus -osastoksi ja sen julkinen osakeanti. Trucks-nimikkeen alla ovat Scania, MAN, Rio ja Volkswagen Caminhões e Ônibus. Volkswagen-ryhmän tuotekehityksestä vastaa jatkossa Diess. Myös Audin pääjohtaja Rupert Stadler ja Porschen pääjohtaja Oliver Blume saavat uusia vastuualueita konsernitasolla.

– Diess on toiminnan mies. Hän on järkevin valinta Volkswagenille johtamaan ryhmää sen seuraavaan muutosvaiheeseen, kommentoi Nord LB:n analyytikko Frank Schwope.

Lähde: Automotive News Kuvat: Aake Kinnunen

 

Jaa artikkeli

Keskustelu